šampita
printscreen/recepti
šampita

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

Za koru:
● 11 žumanca,
● 11 kašika šećera,
● 11 kašika ulja,
● 11 kašika mleka
● 11 kašika brašna
● malo praška za pecivo
● limunova korica

Za šam:
● 11 belanaca
● 11 kašika šećera

● Za preliv:
● 2 × 11 (tj. 22) kašike šećera
● 11 kašika vode
● kriška limuna

Priprema:

U početku izmerite sastojke za agdu i stavite na laganu vatru da se kuvaju!

Zatim odvojite belanca od žumanca. Umutite žumance i šećer, dodajte ulje, zatim mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i koricom limuna.
Smešu sipajte u podmazan pleh i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200 ° C (više ili manje, u zavisnosti od vaše rerne).

Dodajte limun u slatku vodicu.

Zatim napravite penu, ovako: umutite belanca, prvo na najmanjoj brzini miksera 2 minuta, a zatim na većoj brzini i dodajte kašiku šećera i promešajte. Konačno povećajte na maksimalnu brzinu.
U tučeni belanca dodajte agdu i dobro promešajte mikserom. Bjelanjke morate jako dobro umutiti, miješati sve vrijeme dok se kora peče, a posebno dobro umutiti kada dodate agdu.
Kore prelijte sosom, poravnajte i vratite u rernu 4-5 minuta, tako da se stvori kora.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Lara

21.01.2021 18:43

Recept je razumljiv kao i kinesko pismo.