Hrskava piletina
Profimedia
Hrskava piletina

Profimedia

Hrskava piletina, Foto: Profimedia

Kao i kod svih ostalih recepata koji se pripremaju u domaćim uslovima, ovde sami birate sastojke i način obrade mesa. Zdravija varijanta popularnog recepta obuhvata dodatak kinoe i pečenje umesto prženja, a u nastavku pročitajte ceo postupak.

Sastojci:

- 3/4 šolje brašna,

- 1 kašičica belog luka u prahu,

- 1 kašičica soli,

- 3/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera,

- 2 jajeta,

- 2 šolje kuvane kinoe,

- 900 grama belog pilećeg mesa bez kože, iseckanog na komade.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i podmažite uljem.U činiji srednje veličine pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber i mutite dok se ne sjedine. U drugoj činiji umutite jaja, a u treću sipajte kuvanu kinou.Uzmite komad mesa i umočite u mešavinu sa brašnom, potom u jaja, a nakon što se višak ocedi, uvaljajte u kinou. Prebacite na pleh i ponovite isto sa preostalim komadima mesa.Pecite meso dok ne dobije zlatnu boju i potpuno se ispeče, za šta će mu trebati oko 12 do 15 minuta. Na pola pripreme okrenite meso na drugu stranu.

PROČITAJTE JOŠ: