piletina
Lična arhiva
piletina

Lična arhiva

Foto: Lična arhiva

Danas na meniju – slatka piletina sa ananasom i kikirikijem. Ovo je jedno jako lagano jelo, vrlo ukusno i super brzo za letnje dane. Ako volite neobične kombinacije ovo će vam se dopasti. Između ostalog, sadrži i puno povrća i voća.

Slatka piletina sa ananasom i kikirikijem

Potrebno (za dve osobe):
400 gr. pilećeg filea,
manja glavica praziluka,
manja tikvica,
2 šargarepe,
200gr.svežih šampinjona,
ananas iz konzerve (manje pakovanje),
100gr. kikirikija,

2 kašike meda,
cimet,
soja sos,
so,
biber

Iseći piletinu na kockice i propržiti na vrelom ulju ili puteru dok ne dobije lepu zlatnu boju, pa izvaditi iz ulja da se ocedi na ubrusu. U to isto ulje dodati sitno seckan praziluk i čekati da malo porumeni, zatim dodati iseckane šampinjone i tikvicu iseckanu na kocke. Pržiti dok malo ne omekša, pa dodati ananas iz konzerve (iseckati ako je u kolutovima), rendanu šargarepu i prženu piletinu, pa naliti sokom od ananasa da se krčka. Dodati 3 kašike soja sosa, pola seckanog kikirikija, kašičicu cimeta, med, so i biber po ukusu. Nakon nekih desetak, petnaest minuta dinstanja na umerenoj temperaturi služiti sa kuvanim pirinčem ili nudlama, posuti preostalim seckanim kikirikijem i susamom.

PROČITAJTE JOŠ: