Toliko boja na vašoj trpezi u samo jednom jelu
Potrebno je:
- 1 par pilećih šnicli
- 200 gr suvog vrata
- 100 gr kačkavaljja
- malo senfa
- soli
- bibera
- solicrvena slatka paprika
Još je potrebno:
- prezle nekoliko kašika
- brašno
- 3 jaja
- ulje
- papirni ubrusi
Priprema:
Meso iseći na šnicle pa ga izlupati izmedju folije tanko Svaku šniclu dobro posoliti pobiberiti, posuti paprikom, namazati senfom i dodati beli luk u granulama. Zatim na meso staviti listove suvog vrata i kaćkavalja.
Uviti u rolnicu i zaviti u foliju. Ostaviti u frižider da odstoji sat vremena.
Razbiti i umutiti jaja i malo posoliti. Rolnoce najpre provući kroz jaja, brašno, ponovo kroz jaja i prezle. Pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.
Kad lepo zarumen vaditi na papirrne ubruse. Servirati uz krompir pireom.
PROČITAJTE JOŠ: