Ručak, porodica
Shutterstock
Ručak, porodica

Shutterstock

Ručak, porodica, Foto: Shutterstock

One koji su postili valja upozoriti da za Uskrs ne preteruju sa hranom i kuvanim jajima, jer će njihov stomak to teško podneti. A, što se tiče ostalih jela, evo šta sve možete spremiti toga dana.

 

Podrazumeva se da centralno mesto na uskršnjoj trpezi treba da zauzmu uskršnja jaja. Za obrok odaberite neku manju korpicu, da ne bi zauzimala previše prostora.

 

Ručak porodica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Na običan plitki tanjir, stavite malo mlečnih proizvoda kao što su sir, kajmak ili paprika u pavlaci. Dodajte nešto suhomesnato, za predjelo to je sasvim dovoljno.

Nedeljni ručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Supica se preporučuje naročito onima koji vole kuvana jaja, i tokom uskršnjih praznika jednostavno ne znaju za umerenost.

Kakva jela spremiti za uskršnji ručak?

Najbolje je spremiti nešto od mesa, poput nekog interesantnog jela sa roštilja. Dobar izbor bi bile neke šnicle, karađorđeva, leskovački uštipci ili tome slično. Još ako jelu dodate malo pomfrita, šampinjona sa roštilja ili neki interesantan sos, biće to pravi ručak iz restorana.

Natur šnicla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ako nemate neku konkretnu ideju, nećete pogrešiti sa piletinom i nekim dobrim sosom (predlažemo bešamel). I za kraj ceo ručak zasladite nekim domaćim desertom.

Vaskr, Uskrs, torta

Shutterstock

Foto: Shutterstock