dr Udovičić
Tanjug
dr Udovičić

Tanjug

Foto: Tanjug

"Situacija je dramatična. Bolnice su nam ponovo pune. Povećava se broj teško obolelih, povećava se broj smrtnih slučajeva, broj pacijenata na respiratorima.U Srbiji registrovano 3.866 novozaraženih, preminulo još 17 obolelih. Ova cifra je još uvek visoka, ali ako krene u narednih nekoliko dana preko 4.000, onda smo izgubili bitku i moramo da otvaramo ponovo bolnice. Spirala je već opasno krenula", upozorio je komadant VMC Karaburma pukovnik dr Ivo Udovičić.

"Ono što je nama sada bitno, da ovi brojevi, koji su jako visoki, moramo da ih zadržimo ili snizimo da bismo sa ovim kapacitetima uspeli da smirimo situaciju, da ne otvaramo nove kovid bolnice. 'Zvezdara' je puna pacijenata, ako sada opet mora da se pretvori u kovid bolnicu, gde će svi ti pacijenti?", upitao je dr Udovičić, dodajući da stvari mogu da budu i gore.

"U poslednje vreme zbog povećanog broja novozaraženih imamo i veći broj sa težom kliničkom slikom. Ono što je karakteristično za Beograd i celu Srbiju, imamo popunjene sve kapacitete osim Batajnice, gde je ostalo još oko 150 kreveta", rekao je za RTS. 

Komentari (1)

Sabahudin

05.03.2021 21:38

Sve si ti bitke već izgubio moj đenerale ...