5 G
Shutterstock
5 G

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zračenje prozorkovano modernim tehnologijama, mobilnim telefonima i korišćenje wi-fi mreže, posledice radijacije, postavljanje antena na mnogobrojne objekte u kojima boravimo samo su neke od opasnosti koje savremeni način života donosi. Iako su mnogi svesni potencijalne opasnosti i zračenja, svi ovi uređaji koji šire pogubne talase postali su neophodnost našeg veka.

Ukoliko smo duže vremena izloženi ovim zračenjima, ona veoma negativno mogu uticati na naše zdravlje. Uskoro će u celom svetu, pa i u Srbiji, biti uvedena peta generacija mobilne telefonije, oko koje lekari i dalje lome koplja - da li je bezbedna i koliko zrači. Sva ova zračenja mogu izazvati različite oblike kancera.

Konzumiranje sirovog, termički neobrađenog voća i povrća, značajno ćemo osnažiti koštanu srž, krvna zrnca i regenerisati organizam. Kada zračenje dođe u dodir s ljudskim tkivom, oslobađa se velika količina reaktivnog kiseonika. Tako slobodni radikali oštećuju DNK, a to je proces koji prethoditi malignim promenama u organizmu.
Ukoliko se stane na put oksidativnom procesu, smanjuje se rizik od karcinoma, a najbolji saveznici u tome su antioksidansi. Borovnice, grožđe i kikiriki sadrže resveratrol, koji, osim što štiti od radioaktivnog uticaja, može pomoći i u prevenciji tumora.

Kurkuma i beli luk

Kurkumin ublažava oštećenje DNK i sprečava formiranje tumora koji bi se mogao javiti usled izloženosti zračenju. Ruski lekari ga preporučuju jer štiti tkivo od radijacije. Prilikom pripreme jela obavezno upotrebljavajte i đumbir i beli luk - koji zajedno čine najbolji štit od radijacije.

Beli luk, luk, povrće

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Za pripremu paste od kukrkume potrebno je 50 grama kurkume sipati u 150 mililitara vode, promešati i zagrejati dok ne proključa. Ostaviti da se kuva 10 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz stalno mešanje.

Za pripremu lekovitog mleka potrebno je da prokuvati 250 mililitara mleka i u njega dodati 2 kašike bademovog ulja. Nakon što prokuva sklonite ga sa vatre i sipajti u šolju. Dodajte kafenu kašiku pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom. Pasta od kurkume u zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana..

Ginko

Ginko bilobe je izuzetno značajna biljka, a suplementi su pokazali izuzetan učinak prilikom tretmana preživelih u Černobilju, nakon nuklearne katastrofe.

Vitamin E i klice

Prirodni vitamin E iz hladno ceđenih ulja i nepečenog semenja. Hladno ceđena treba koristiti svakodnevno, po 2-3 supene kašike.

Alge

Alge sadrže alginate, želatinastu masu koja vezuje sve što je strano telu.

devojka, sreća, par, veza, more

shutterstock

Foto: shutterstock

Jod iz algi aktivno zamenjuje radioaktivni jod iz štitaste žlezde i odstranjuje ga iz ostalih žlezda sa unutrašnjim lučenjem, pa se on na siguran način izbaci kroz stolicu.

Začinsko bilje

Začinsko bilje, posebno samoniklo bilje koje se može naći na obroncima netaknutih planina i koje je jestivo, sadrži pravu snagu prirode i neizmenjen sastav. Pored širokog spektra lekovitih sastojaka, najbitnija su eterična ulja. Dok jedna grupa bilja jača čišćenje bubrega, jetre pa i kostiju, kopriva, maslačak, sremuš, potočarka, virak, krušina, bela hrizantema-hang bai ju, druga grupa etiričnim uljima utiče na ubrzanu regeneraciju tkiva i vraća telu prvobitnu frekvencu.

Šargarepa i menta

Šargarepa daje hranjive materije, a menta smiruje creva koja prva reaguju na uticaj preteranog zračenja. Sok od mešavine ova dva sastojka priprema se tako što se na srednje jakoj vatri pomešaju 4 izrezane šargarepe potopljene u 4 šoljice vode i začinjenen sa kašičicom sveže ili osušene mente. Kuva se 15 minuta, izmiksira u blenderu, a može se dodati đumbir i limun. Pije se dva puta dnevno posla sata pre jela.

Menta Nana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Šargarepa daje hranjive materije, a menta smiruje creva koja prva reaguju na uticaj preteranog zračenja. Sok od mešavine ova dva sastojka priprema se tako što se na srednje jakoj vatri pomešaju 4 izrezane šargarepe potopljene u 4 šoljice vode i začinjenen sa kašičicom sveže ili osušene mente. Kuva se 15 minuta, izmiksira u blenderu, a može se dodati đumbir i limun. Pije se dva puta dnevno posla sata pre jela.

Ženšen

Preparati na bazi ženšena preporučuju se pre izloženosti štetnim zracima. Jedinjenja koja sadrži ova biljka naročito su efikasna u zaštiti koštane srži i slezine od zračenja. Ruski lekari preporučuju sibirski ženšen ili eleuterokok, prirodni ekstrakt od korena biljke ženšen. On je veoma moćan narodni lek za efikasno lečenje. Potrebno je uzimati jednu kap ujutru i do dve uveče, tako da za sedam do 10 dana uzmete ukupno 14 kapi.

Biljka sikavica

Silimarin je jedinjenje kojim obiluje biljka sikavic, a koje štiti jetru od toksina i štetnog zračenja. Nakon svakodnevne izloženosti zračenju, neophodno je detoksikovati organizam, a u tome pomažu maslačak, kopriva, čaj od lanenog semena. Važno je piti i mnogo vode sa dodatkom malo morske ili himalajske soli kako bi se brže pročistilo tel. Mešavinu sikavice i livadskog meda treba jesti tri puta dnevno po jednu kašiku, postepeno otapati u ustima, uzimati pola sata posle jela.

Komentari (2)

Stop 5G

04.06.2020 20:03

Jedina zastita od 5G je da se uopste ne uvodi.

cxcx

08.06.2020 00:05

@Stop 5G - Biti i ostati debil nije uopste problem.