Rak Kancer Pregled dojke
Shutterstock
Rak Kancer Pregled dojke

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Istraživači su otkrili da prečesto uživanje u jelima sa junetinom, svinjetinom i jagnjetinom izlaže žene većem riziku od raka dojke, piše Lepa & Srećna.

PROČITAJTE I:

 

One žene koje jedu crveno meso ugrožene su znatno više - rizik od razvoja karcinoma dojke veći je za 23 odsto! Novim istraživanjem obuhvaćeno je 42 hiljade žena, a postavljena je dijagnoza karcinoma dojke kod 1536 ispitanica. Sve obuhvaćene su već imale karcinom dojke u porodičnoj istoriji.

Sigurno niste znali da većinu gena nasleđujemo BAŠ OD NJE, a ne od mame i tate!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 06.08.2019. 11:24 Naučnici tvrde kako od mamine majke možemo da nasledimo kako temperament, tako i ukuse i emocije Foto: Shutterstock, ilustracija Većina gena koje nasledimo dolazi od bake sa majčine strane, otkrili su naučnici.

Najmanji rizik otkriven je kod žena koje su najmanje jele crveno meso, a 15 odsto je bio manji rizik kod onih koje su jele piletinu.

Meso, mesara, prodavnica, junetina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Navike u ishrani utvrđene su pomoću upitnika, a stil života je potvrdio i da žene koje češće jedu meso takođe konzumiraju ukupno više kalorija, veća je incidenca da puše i da piju alkohol.

 

PREPORUČUJEMO:

 

Studiju je obavio američki Nacionalni institut za zdravlje i ekologiju, a dr Dejl Sendler kaže da slika nije u potpunosti jasna jer nije sigurno kako bi se faktori rizika odrazili kod žena bez slučajeva karcinoma u porodičnoj istoriji.

Tumor, rak, kancer, bolest

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama

Komentari (1)

Sreća

09.08.2019 17:34

Čista glupost, oduvek sam se hranila zdravo, beli luk, spanać, voće... Pa sam dobila kancer dojke 2016, srećom na vreme ga otkrila samopregledom, sledi operacija, hemo, zračenje, nolvadex tab., i lupron svaki mesec... To je bolest današnjice i jedem sve šta mi se jede i slatko i slano sve...