Magljenje naočara
Shutterstock
Magljenje naočara

Shutterstock

Magljenje naočara, Foto: Shutterstock

Metod 1: Maska s podesivim delom za nos

Maska s podesivim delom za nos

Shutterstock

Maska s podesivim delom za nos, Foto: Shutterstock

Dobro prianjanje maske nije samo bitna stavka protiv kovida, već pomaže i u borbi protiv zamagljivanja. Većina hirurških maski ima u sebi metalne tračice za podešavanje kod nosa, ali njih možete da kupite pod imenom „stofiks“ i ubacite ih u gornju ivicu obične maske od tekstila. Kada je stavite, prilagodite traku svom nosu i potom stavite naočare. Njihova težina dodatno će sprečavati izlazak vazduha i magljenje naočara.

Ocena: 2

Metod 2: Sapun i voda

Sapun i voda

Shutterstock

Sapun i voda, Foto: Shutterstock

Uglavnom za ovim trikom posežu medicinski radnici. Pre nego što stupe na dužnost, kad peru ruke sapunom i toplom vodom, oni operu i naočare. Dakle, nasapunjajte ih, isperite i pustite da se osuše na vazduhu. Sapun će ostaviti tanak sloj na staklu koji će sprečiti pojavu magle. Umesto sapuna može pomoći i deterdžent za sudove, pasta za zube, šampon za bebe ili čak pena za brijanje.

Ocena: 1

Metod 3: Dodatak za masku

Dodatak za masku

Shutterstock

Dodatak za masku, Foto: Shutterstock

Pošto je čitav štos kod sprečavanja magljenja da maska dobro prione uz lice, možete napraviti dodatak za masku koji će vam je zategnuti preko celog lica tako da vam ne nažulja uši. Isecite lastiš (ili neki materijal) dužine 10 centimetara i na oba kraja zašijte po dugme. Ovaj dodatak će vam pomoći da rastegnete trake od maski, koje idu iza ušiju, i potpuno prilepite masku za lice.

Ocena: 2

Metod 4: Maramica kao prva pomoć

Maramica kao prva pomoć

Shutterstock

Maramica kao prva pomoć, Foto: Shutterstock

Svi nosimo paket papirnih maramica, koje u slučaju magljenja mogu biti prva pomoć. Presavijte je i stavite ispod unutrašnjosti maske uz gornju ivicu, tako da je postavljena tačno preko nosa i „spušta“ se do obraza. Maramica će upiti vlagu i sprečiti magljenje. Stavite naočare i spremni ste za pokret.

Ocena: 3

Metod 5: Zalepite masku na lice - bukvalno

Zalepite masku na lice - bukvalno

Shutterstock

Zalepite masku na lice - bukvalno, Foto: Shutterstock

Kao najdelotvornija metoda pokazalo se fiksiranje maske na lice. U tu svrhu najbolje je da iskoristite flaster - donja polovina će držati masku, a gornja koren nosa. Takođe, kao odlične pokazale su se hirurške flaster trake. Vazduh neće moći da prođe, a vaše naočare će biti netaknute.

Ocena: 4

PROČITAJTE JOŠ: