UN dijeta
Promo
UN dijeta

Promo

UN dijeta, Foto: Promo

Šta znači UN dijeta i KAKO ona zapravo deluje?

U moru dijeta, ona koja u poslednje vreme dobija najviše pažnje od strane poznatih ličnosti, ali i svih ljudi koji vode računa o ishrani i prate popularne dijete - jeste UN dijeta! Da li ste znali da je uz moguće izgubiti desetine kilograma za samo nekoliko meseci?

Čak ni ne morate da se odreknete omiljenih namirnica kao što su pecivo, testenine i slatkiši!

Sigurno vas zanima kako je to moguće!?

Šta je UN dijeta?

UN dijeta ne zove se tako po Ujedinjenim Nacijama - znamo da ste to prvo pomislili! Njen naziv dolazi od engleske reči "undiet", koja praktično predstavlja negaciju dijete. UN dijeta traje svega 90 dana, a pošto podrazumeva promenu u samom metabolizmu - posle nje nema jo-jo efekta, a ovo nije mit vezan za dijete - zaista je tako.

Pitate se kako je moguće da dijeta nosi naziv koji je negacija dijete?

To je zato što UN dijeta ne podrazumeva odricanje od vama omiljenih namirnica - dopušta da jedete SVE i uz nju nema nikakvog gladovanja, a njeni rezultati su najčešće potpuno fenomenalni!

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock

Koja su osnovna pravila UN dijete koja MORATE ispoštovati

Dakle, kao što smo već naveli - UN dijeta traje 90 dana, a nakon nje je potrebno napraviti pauzu od tri meseca, posle koje se opet može nastaviti sa dijetom, ukoliko za tim bude potrebe, naravno.

UN dijeta odvija se na osnovu šablona koji podrazumeva: 1. dan - proteinski dan; 2. dan - skrobni dan; 3. dan - dan ugljenih hidrata; 4. dan - voćni dan.

I tako u krug!

Ovaj raspored “tematskih” dana mora da se poštuje sva tri meseca, a postoji još dva važna striktna pravila UN dijete - svakog dana doručak je u vidu dve voćke u paru, a ručak i večera moraju da budu isti. Dakle šta jedete za ručak, treba da jedete i za večeru, ali u manjoj količini.

Proteinskim danom, logično, treba da dominiraju obroci koji se odlikuju visokim proteinskim sadržajem. Skrobni dan podrazumeva ishranu namirnicama kao što su krompir, pasulj, grašak i hleb. Dan ugljenih hidrata je mnogima omiljeni dan, jer ovog dana mogu da se jedu namirnice kao što su testenine, pica i najrazličitija peciva. Voćnom danu se verovatno najmanje radujete, a jasno je da je njegova suština u ishrani kojom dominiraju voćkice po izboru.

Na svakih 29 dana dijete treba uvesti još jedan “dan”! Reč je o vodenom danu koji svima najteže pada, a nije obavezan ali se itekako preporučuje - zbog vašeg zdravlja!

Kako se mršavi uz UN dijetu?

Ukoliko ne vidite rezultate dijete već posle prvih 10 dana, ne brinite - ubrzo sledi nagli pad težine od 3, 4 kilograma.

Kada se dijeta završi i stanete na vagu, ako ste se pridržavali svih njenih pravila - očekujte da imate 18 do 25 kilograma manje nego što ste imali pre nego što ste započeli dijetu.

Zanima vas kako UN dijeta uspeva u tome?

Ona menja način na koji metabolizam funkcioniše, pa tako i funkcionisanje čitavog organizma, odnosno način na koji on troši unete kalorije, a najbolje od svega je što posle ovog režima ishrane zbog toga nema jo-jo efekta, pa se izgubljeni kilogrami neće vratiti i dijeta ima dugotrajne rezultate.

Najveća prednost ove dijete svakako je to što imate redovne obroke, a ne odričete se ni jedne jedine namirnice koju inače volite da jedete! Sigurni smo da je ova dijeta baš naj recept za mršavljenje za kojim ste tragali u borbi sa viškom kilograma! Pridržavajte se pravila i javite nam utiske!

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija