ČUVENI RUSKI LEKAR SAVETUJE: Vitamin D štiti od kancera, ali ako preteramo desiće se upravo suprotno
Ljudi moraju da naprave promene u ishrani kako bi sprečili razvoj onkoloških bolesti

Svi znamo da ishrana ima jako važnu ulogu u opštem zdravlju čoveka. I baš kao što znamo da preteran unos šećera, masne i takozvane brze hrane, loše utiče na zdravlje, pojedine namirnice veoma moćno deluju na naš organizam.
Poznati ruski TV voditelj i lekar Aleksandar Mjasnikov u intervjuu za TV kanal Rusija 1 govorio je o tome šta ljudi mogu da promene u ishrani kako bi sprečili razvoj onkoloških bolesti.
On je istakao da konzumiranje jetre bakalara, haringe, jaja i mleka znatno smanjuje rizik obolevanja od raka, a ključ je u vitaminu D koji ove namirnice sadrže.

Mjasnikov je pojasnio da 100 grama jetre bakalara sadrži oko 1000% dnevne norme vitamina D, 100 grama haringe sadrži 300%, a jedno kokošje jaje sadrži 22%.
Doktor kaže da vitamin D smanjuje rizik od razvoja raznih vrsta raka, uključujući rak debelog creva i dojke, koji su sve češći. Međutim, upozorava da nije pametno ni preterivati u unosu vitamina D jer višak u organizmu može da izazove rak prostate, što su, kako kaže, pokazala brojna istraživanja.
Pored namirnica koje je Mjasnikov naveo, vitamin D se unosi i izlaganjem sunčevim zracima, a nalazi se i u džigerici, masnim ribama, buteru, pečurkama...
Slične tekstove nađite OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
-
-
Konačno utvrđeno: Evo koliko traje imunitet nakon oporavka od korone!
18.01.2021. 19:35 -
Doktor Đerlek otkrio, koju vakcinu bi većina građana htela da primi!
18.01.2021. 17:52 -
-
Novi korona šok: Otkriven još jedan nepoznat soj virusa!
18.01.2021. 12:34
Povezane vesti
-
-
-
Anastasija Ražnatović iznenadila fanove! (VIDEO)
28.11.2020. 21:20 -
-