zlatna voda
shutterstock
zlatna voda

shutterstock

Foto: shutterstock

Ruska doktorka Julija Doronjina objavila je u knjizi „Šungit-kamen spasilac“ recept za zdravlje celog organizma i lepotu lica.

Ova jedinstvena voda koristi se za prevenciju i lečenje velikog broja bolesti, a posebno je učinkovita na nervni sistema i u kozmetičkim tretmanima. Zlatna voda je voda obogaćena jonima zlata, slično kao i srebrna voda, koja jača imunitet.

Zlatna voda deluje antibakterijski i protivupalno, a zlato doprinosi izbeljivanju staračkih pega i mrlja nastalih usled sunčevog zračenja.
Zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima. Ovako je opisala značaj ovog čudotvornog napitka ruska doktorka Julija Doronjina i podelila recept za pripremu ovog čudovtvornog napitka.

zlatna voda
Foto: pixbay

Priprema zlatne vode

Za pripremu ovog dragulja ruske medeicine potreban je jedan komad zlatnog nakita, zlatni novac, dukat ili nakit od žutog zlata. Nakit mora isključivo biti od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja. Poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama. Nakit prvo dobro operite pod mlazom vode iz slavine pa ga stavite u neoštećeni emajlirani lončić. Prelijte 3 grama zlata sa dve čaše vode, po mogućnosti filtrirane. Kuvajte zlato i vodu na slaboj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lek, oralno, kao oblog ili za masaže.
Zlatna voda deluje antibakterijski i protivupalno, a zlato doprinosi izbeljivanju staračkih pega i mrlja nastalih usled sunčevog zračenja.

Ovaj neobični napitak primamljivog naziva koristi se za prevenciju raznih bolesti, jača imunitet, blagotvorno deluje na nervni sistem, ujednačava puls, poboljšava pamćenje i jača mentalnu aktivnost. Podstiče cirkulaciju i jača kapilare, a koriste je i profesionalni sportisti jer doprinosi pojačanju mišićnog tonusa.

zlatna voda

pixbay

Foto: pixbay

Konzumiranje zlatne vode
Za oralnu upotrebu, preporučuje se jedna čajna kašika zlatne vode tri puta dnevno. Lekovita zlatna voda se zbog vrlo snažnog delovanja pije u malim količinama i kratkotrajno. Između tretmana neophodno je praviti veće pauze.Ne sme se konzumirati ako ste alergični na zlatni nakit, a ne preporučuje se za trudnice i dojilje.

Ispiranje kose ovom vodom jača dlaku i revitalizuje kožu glave.

Umivanjem zlatnom vodom može se ukloniti šminka, a da koža ostane neiritirana sa blagim antimikrobnim dejstvom. Nakon umivanja vodom sa jonima zlata, kože će biti negovana, smiriće sve iritacije i crvenila, posebno kod osetljive i suve kože.

Smanjuje pojavu sitnih bora, osvežava i hidrira osetljivu i suvu kožu, a ten čini ujednačenim, svežim, blistavim i zdravim. Blagotvorno deluje kod akni i bubuljica, štiti od štetnih faktora zagađenja i preteranog izlaganja suncu.

PROČITAJTE JOŠ: