Obavešetnje
Facebook
Obavešetnje

Facebook

Obavešetnje, Foto: Facebook

Činjenica da prolazimo kroz period velike krize kojom je pogođen čitav svet u svakom smislu, pa i ekonomskom, pandemija još uvek traje, a kraj joj se ne nazire.

Čitavo čovečanstvo je u strahu za svoje, i zdravlje svojih bližnjih, a ako svemu tome dodamo neizvesnost zbog još neispitanog virusa korona, strah i tenzija dostižu svoj vrhunac.

Ovom pandemijom kao da se otvorila Pandorina kutija, pa su neke ekstremne stvari izašle na videlo, ali i ljudi su pokazali kakvi su kada je saosećanje i empatija u pitanju... ako je još uvek negde u tragovima ima.

Tako je jedan vlasnik lanca supermarketa iz Banjaluke uputio svojim zaposlenima (nazovimo) obaveštenje, potpisano i overeno pečatom u kojem upozorava svoje zaposlene kako, ukoliko se zaraze koronavirusom, ostaju bez posla jer se, kako navodi, ne pridržavaju mera bezbednosti.

Ljubo, čije ime je potpisano ispod ovog upozorenja, naveo je, između ostalog, da, budući da se niko ne prdržava mera, "svi koji se zaraze, neće biti plaćeni i biće proglašeni nepotrebnima za posao, odnosno, dobiće otkaz".

Kada smo došli do kontakta nedležnih za komunikacije na društvenoj mreži, i upitali ih da nam obrazlože ovaj protivzakonski akt, dobili smo odgovor da to nije zvanično obaveštenje koje kruži društvenim mrežama, te da nije potpisano od strane vlasnika Ljube Simića. 

Razgovor

Facebook

Foto: Facebook

Kada smo upitali čiji onda potpis stoji u ime vlasnika, ostali smo bez odgovora do objavljivanja ovog teksta. 

Komentari (2)

Vlada

03.07.2020 22:54

Potpis i pečat.

zoks

04.07.2020 05:34

Hitno menjati zakon o radu