Merilin Monro
screenshot
Merilin Monro

screenshot

Foto: screenshot

Norma Džin Mortenson, poznatija pod umetničkim imenom Merilin Monro, rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu.

Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremana.

Zato navodimo nekoliko tajni lepote koje su je preobrazile u ikonu kojoj se dive žene širom sveta.

1. Posvetlite pramenove

Merilin Monro privlačila je pažnju i kao brineta, ali tek kad je kosu ofarbala u platinastoplavu boju počela je da dobija značajne holivudske uloge.

To ne znači da bi trebalo u potpunosti da promenite boju kose, ali svetliji pramenovi sigurno će osvežiti svaku frizuru ovoga leta.

2. Negujte kožu

Merlinka je verovala u zdravu i negovanu kožu te je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja. Na tržištu se još uvek može naći njen favorit – krema "Eight Hour" s potpisom Elizabet Arden.

Merilin Monro

Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

3. Uokvirite oči

Holivudska glumica obožavala je da koristi crnu i smeđu olovku za oči kako bi kreirala efekt mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

4. Stavite veštačke trepavice

Njena kozmetička torbica prodata je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milion američkih dolara. U njoj su se našle i veštačke trepavice, bez kojih Merilin nije mogla da ode niti na jednu premijeru.

Merilin Monro

Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

5. "Podignite" obrve

Ikona lepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo oblikovala da prave visoki luk koji izdužuje lice i dodatno ispunjavala specijalizovanim olovkama u nežnoj smeđoj nijansi.

6. Našminkajte usne

Merilin Monro nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala s crvenim ružem.

Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narandžasto-crvena boja pristaje brinetama sa svetlosmeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame braon kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

7. "Personalizujte" svoj miris

Kad su je pitali šta nosi u krevet, Merilin je odgovorila: "Pet kapi Chanela No. 5."

Omiljeni miris koji kombinuje mirise ruže, jasmina i ylang-ylanga stavljala je čak i u kupku.

Želite li biti primećeni i zapamćeni, odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

Tako je savetovala Merilin, poslušajte je!