Zubar, zubi, kamenac, osmeh, stomatolog
Shutterstock, ilustracija
Zubar, zubi, kamenac, osmeh, stomatolog

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Vežbanje, redovni treninzi ili užurbane dnevne aktivnosti. Sve su ovo načini kako možemo sagoreti višak kalorija u našem organizmu.

Ipak, redovne sportske aktivnosti i boravak u teretani nisu omiljene aktvnosti mnogima. Ali to nije kraj, uveravaju stručnjaci. Umesto odlaska u teretanu, pojačajte svakodnevne aktivnosti u vašoj kući, budite malo užurbaniji i - smršaćete!

Na uzorku prosečnog muškarca od 30 godina, visine 180 centimetara i težine od oko 80 kilograma i njegove vršnjakinje, visoke oko 165 centimetara i 65 kilograma, stručnjaci su izračunali alternativne mogućnosti kretanja kojima se mogu sagoreti velike količine kalorija.

Četkica za zube

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Svaki pokret tokom dana utiču na vitkost tela. Ako želite da vaše telo izgleda kao izvajano, ne morate nužno posećivati teretanu. Dovoljno je da iskoristite svakodnevne pokrete, poput onih za vreme obavljanja kućanskih poslova i sagorećete kalorije bez trošenja novca i slobodnog vremena - uverava nemački lekar i nutricionista Dejvid Miler.

Sagorevanje uz kućne poslove

Pica srednje veličine ima do 1000 kalorija i predstavlja ozbiljnu pretnju za liniju svakoga ko o njoj brine. Kako bi sagoreli prikupljene kalorije, muškarcima se preporučuje da trče u trajanju od 96 minuta, dok je za isti rezultat ženama potrebno 144 minuta. Ipak, alternativa postoji.

Za sagorevanje 1000 kalorija možete raditi sledeće aktivnosti:

pranje prozora - oko 300 minuta
usisavanje - oko 250 minuta
kuvanje - oko 450 minuta
zalivanje cveća - oko 600 minuta
šoping - oko 395 minuta
pranje automobila - oko 303 minuta
pranje zuba - oko 358 minuta
s**s - samo 12 minuta sagoreće jednu četvrtinu pice!