Otkriven recept dermatologa koji je Merilin Monro koristila za negu kože: U ovome je tajna lepote

Filmskoj divi recept je prepisao Erno Lazlo

Merilin Monro
Merilin Monro, Foto: Profimedia

Jubilej 60-godišnjice smrti čuvene holivudske dive, trebalo je ovog meseca da se obeleži na razne načine širom Amerike. Međutim, zbog izbijanja pandemije brojni događaji na ovu temu otakazani su ili odloženi, piše Elle.rs.

Jedan od njih je i onaj koji je organizovao Makeup muzej iz Njujorka, u pitanju je izložba pod nazivom “Pink Jungle: 1950s Makeup in America”, čiji deo je posvećen nezi kože Merilin Monro.

Jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih izložbenih primeraka ove postavke tiče se recepta za negu kože, koji je filmskoj divi prepisao čuveni njujorški dermatolog mađarskog porekla, Erno Lazlo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MAKEUP MUSEUM (@makeupmuseumofficial) on

Recept sa detaljnim instrukcijama za negu kože lica dermatolog je prepisao lepoj Merilin 17. marta 1959. godine i ovaj dokument sada se već vodi kao artefakt, među muzejskom kolekcijom.

Kako ističu stručnjaci iz sveta lepote, koji us bili organizovani za postavku ove značajne izložbe - koža Merilin Monro nije bila problematična, ali je bila nešto suvlja, te je dermatolog prepisao negu formulisanu mahom na opsežnim sredstvima za hidrataciju kože.

Međutim, ono što je značajno u vezi ove "korak po korak" nege od jutra do mraka, jeste to što je uputstvo koje je glumici dato ne samo detaljno i pravilno napisano, već i delotvorno, te bismo i danas mogli da se osvrnemo na ovaj recept i ukrademo poneku foru.

Merlin Monro
Merlin Monro, Foto: PrintScreen/YouTube

Recept za negu kože započinje sa detaljnim objašnjenjem za negu ulica ujutru:

Operite lice sa toplom vodom i i aktivnim PHelityl sapunom, dobro utrljajte sapun u kožu, zatim isperite toplom vodom i osušite kožu peškirom. Potom na kožu nanesite Erno Lazlo Normaliser Shake-It toner, koji ćete skinuti nežno maramicom, a potom naneti ispod očiju kremu za negu ovog predela, ta nakon toga lice prekriti dvofaznim puderom.

Večernja nega je podrazumevala veći akcenat na hidrataciji:

Na kožu lica nanesite Active PHelityl ulje, a to podrazumeva i usne, kao i vrat. Proizvod nanesite na parčetu pamučne tkanine ili vate, sve dok ne osetite da ulje praktično ne kaplje sa lica. Potom ovaj proizvod isperite sa lica, prateći pažljivo uputstvo koje vam je dato za pranje lica ujutro. nakon što ste osušili kožu, nanseite na čitavo lice, usne, vrat i dekolte Active PHelityl kremu za lice. Kremu nanseite u većim količinama, a potom je nežno maramicom skinite sa kože sa Controlling losionom, te prespavajte tako.

Merlin Monro
Merlin Monro, Foto: Profimedia

Sve proizvode koje je glumica koristila potpisuje naravno dermatolog koji ih je i preporučio, a većina njegovih proizvoda mogu i danas da se kupe. S obzirom da kozmetički brend za negu kože Erno Lazlo vrlo uspešno posluje.

Koliko možemo da primetimo njujorški dermatolog se vodio idejom da nakon nanošenja određenog proizvoda za hidrataciju, koža sama upije dovoljnu količinu, te da nije neophodno ostavaljati proizvod na njoj - ne bi li koža imala veću mogućnost da diše.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi