patike
Faith Chappelle
patike

Faith Chappelle

Foto: Faith Chappelle

Ceo proces čišćenja i izbeljivanja patika kamerom je zabeležila poznata blogerka iz Kanade i za samo nekoliko sati video snimak je postao viralan, a patike su zasijale novim sjajem.

Par belih patika je sve što nam treba tokom proleća i leta. Loša stvar kod belih patika jeste činjenica da se mogu ispljati već posle jednog nošenja.

Iako na tržištu postoji velika ponuda proizvoda za izbeljivanje i uklanjanje mrlja, oni baš i ne uspevaju da skinu sve prljavštine. Donosimo vam jedan trik, korak po korak, koji možete primeniti na svojim patikama pre nego se odlučite da kupite nove i stare bacite u smeće.

Bele patike

Alo!

 Foto: Alo!

Kanadska blogerka je koristila običnu pastu za zube. Ona ju je utrljala četkicom za zube na bele patike i oduševila se rezultatom.

Ipak, pre tretmana zubnom pastom, patike je potpila u toplu vodu sa malo deterdženta za veš. Zatim je kompletnu površinu patika premazala pastom za zube. Uz to, ona savetuje da ćete bolji rezultat postići ako koristite pastu za izbeljivanje zuba.

Većina pasti za zbue sadrži sodu bikarbonu, koja deluje kao abraziv i pomaže pri uklanjanju mrlja, baš kao što to čini i na vašim zubima. Nakon tretmana pastom, blogerka je svoje patike potpoila u kantu sa izbeljivačem i ostavi ih šest sati. Na kraju ih opere u mašini za veš za potpuni završni učinak.