SUPER NAČINI KAKO DA SIRĆE KOJE SVI IMAMO U KUĆI ISKORISTITE ZA ČIŠĆENJE Obično, a magično, uz to štedi novac!

Belo sirće je sjajno prirodno sredstvo za uklanjanje bakterija i prljavština u domu.

Belo sirće
Foto: Shutterstock

Odlična je alternativa za uštedu novca i ekološki je prihvatljivo za dezinfekciju domaćinstva, posebno kuhinje. Ovo su samo neki od saveta na koji način ga možete iskoristiti.

Očistite tuš od kamenca

Očistite tuš od kamenca
Očistite tuš od kamenca, Foto: Shutterstock

Kamenac može da vam začepi tuš posle nekog vremena, zato plastičnu kesu napunite rastvorom vode i sirćeta i držite glavu tuša najmanje pola sata u njoj. Na kraju samo pustite vodu.

Odmastite rernu

Odmastite rernu
Odmastite rernu, Foto: Shutterstock

Zbog korišćenja rerne, prirodno je da se na rešetki sakupljaju masnoća i prljavština. Da bi opet izgledala kao nova, odnesite je u kadu, pospite sodom bikarbonom i poprskajte sirćetom. Ostavite preko noći i ujutro sunđerom ili peškirom prebrišite. Isperite hladnom vodom pre nego što je vratite u rernu. Isti postupak primenite i na unutrašnjost rerne.

Mikrotalasna kao nova

Mikrotalasna kao nova
Mikrotalasna kao nova, Foto: Shutterstock

U šolju vode sipajte dve kašike sirćeta i uključite mirkotalasnu na najače dva-tri minuta. Potom sklonite šolju i uklonite masnoću. Ako je potrebno efikasnije čišćenje, možete staviti i duplu dozu.

Očistite pločice od ulja

Očistite pločice od ulja
Očistite pločice od ulja, Foto: Shutterstock

Tragovi ulja tokom prženja često mogu završiti na pločicama oko šporeta. Bilo da su staklene, keramičke ili porcelanske, dovoljno je da belo sirće pomešate s toplom vodom u raspršivaču u odnosu tri prema jedan i pamučnom krpom otklonite masnoću. Ovim rastvorom možete očistiti unutrašnjost kuhinjskih ormarića.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi