KOŽA MEKA KAO SVILA Ova namirnica efikasno regeneriše posekotine i povrede kože, evo načina da rana brzo ZACELI

Ima ga u svakoj kući

Med
Med, Foto: Profimedia

Med je jedna od namirnica koju ima svaka kuća, naravno ima više vrsta meda ali uvek je najbolje kupiti onaj pravi, bez aditiva. Od davnina su poznata njegova lekovita svojstva i nalazi se u širokoj primeni, koriste ga svuda od Amerike do Azije. On je svoju primenu našao i u službi lepote pa je neretko glavni sastojak brojnih proizvoda za negu kože i kose.

 

Evo kako med može da regeneriše posekotine na koži, njegova primena je jednostavna i ovaj postupak možete sprovesti sami, bez asistencije medicinskog osoblja.

POSTUPAK: Kapnite malo meda i prekrijte ranu čistom krpom ili zavojem. Ako pri ruci nemate lepljive trake ili zavoj, med se osuši i stvara fizičku prepreku između rane i spoljašnjeg okruženja – prirodni zaštitni omotač. Zahvaljujući antibakterijskom delovanju nutritijenata koje sadrži, med nanesen na posekotinu ili ogrebotinu pomaže da se spreči infekcija i ubrza proces zaceljivanja. Upotrebom obloga medom štiti se dno rane i stvara povoljna okolina za brže zarastanje. Šećer smanjuje udeo biološki raspoložive vode u organizmu, pa med na sebe vezuje tečnost iz tkiva, zajedno sa bakterijama. Enzim glukoza-oksidaza oslobađa vodonik-peroksid koji deluje antiseptički i antibakterijski, a kiselost takođe nije povoljna za rast mikroorganizama.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi