Sobna vaga Dijeta Mršavljenje Debljina Gojaznost
Shutterstock
Sobna vaga Dijeta Mršavljenje Debljina Gojaznost

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Masne naslage na stomaku ne samo da kvare figuru već su i najopasnije po zdravlje. U pitanju su takozvane visceralne masti, one koje oblažu masnim naslagama sve unutrašnje organe i ugrožavaju njihov normalan rad.

Njihove teške posledice uključuju srčana oboljenja, Alchajmerovu bolest, dijabetes tipa 2, kao i visok holesterol i rizik od srčanog i moždanog udara.

Čak i bez promene sastava redovne ishrane, može se mnogo toga uraditi da se smanje masne naslage na stomaku.

Najefikasnije sredstvo, po mišljenju nutricionista, je naizmenično gladovanje.

UN dijeta

Promo

Foto: Promo

Ovo je poseban režim ishrane koji je zapravo jednostavno sprovesti. Sve što je potrebno jeste da pratite koliko vremena prolazi između vašeg poslednjeg obroka u toku dana i prvog obroka narednog jutra.

Najčešće, ovaj period pri naizmeničnom gladovanju traje 16 sati. Tako, ako ste večerali sinoć u 20 časova, ne bi trebalo da bilo šta jedete sve do 12 časova danas.

Važniji je taj period kad se organizam "odmara" od unošenja nove hrane i počinju procesi samoizlečenja i regeneracije tela.

Naizmenično gladovanje i jedenje može da se rasporedi i u dužim intervalima, pa tako mnogi pokušavaju da gladuju i po 20 pa čak i 24 sata.

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana, debljina

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ključ je, kažu nutricionisti, da nađete idealan režim ishrane u kojem vaše telo uspeva da istopi masne naslage i oslobodi organe njihovog štetnog dejstva.

Prve rezultate možete da primetite već za šest nedelja, a maksimalan period u kojem mora doći do mršavljenja u predelu struka je 24 nedelje.

Imajte na umu da je čak i smanjenje masnih naslaga od 10 odsto velika pomoć za vaše telo.