Maska za lice
shutterstock
Maska za lice

shutterstock

 Foto: shutterstock

Korejsku kozmetiku već neko vreme vole i dame u Srbiji, posebno takozvane sheet maske. Ipak, vrlo je važno pravilno koristiti ove maramice natopljene hranljivim sastojcima za negu kože.

Ovaj genijalan izum s Istoka dodatno hrani kožu i osigurava svežiji izgled i efekat glatkog lica. Zato su papirne maramice natopljene raznim serumima koje se stavljaju na lice – prave hidratantne bombe. Osim što su vrlo jednostavne za korišćenje, one za kratko vreme opuštaju i vlaže kožu, koja nakon tretmana deluje prokrvljeno, a bore i sitne nepravilnosti su manje uočljive. Ovaj genijalan bjuti proizvod prepun je vitamina i antioksidanata, a deluje tako što ispušta aktivne sastojke u kožu i pruža izuzetnu hidrataciju. Efekat je skoro pa trenutno vidljiv. Nanošenje sheet maski je lako, ali na nekoliko stvari treba pripaziti kako bi učinak bio potpun.

Nega lica

shutterstock

 Foto: shutterstock

Čisto lice

Pre nanošenja sheet maske važno je temeljno očistiti lice od šminke i nečistoća. U suprotnom, šminka koja ostaje u porama stvara mitesere i akne, a serumi iz maske ne mogu da prodru u kožu i da je nahrane i osveže. Za čišćenje treba koristiti sredstva poput micelarnih voda i gelova za umivanje, koji temeljno i nežno uklanjaju nečistoće i kožu čine svežom i čistom.

Prava maska

Baš kao što je potrebno pronaći odgovarajuću hidratantnu kremu koju ćeš redovno da koristiš, a koja je prilagođena potrebama tvoje kože, bitno je i da pronađeš masku za lice kojom ćeš postići maksimalne rezultate. Dobra ideja su biorazgradive i hipoalergene maske, koje ne sadrže boje, mirise i alkohol. Mnogi proizvođači nude i maske prema tipu kože.

Maska za lice

shutterstock

 Foto: shutterstock

Šta sa viškom seruma

Mnoge žene greše s korejskim maskama čim ih otvore iz pakovanja jer ne znaju šta sa viškom seruma. Pre nego što staviš masku na lice, ocedi taj višak i natapkaj ga na vrat i dekolte. Koža vrata i dekoltea posebno je nežna i zato su joj, kao i koži lica, potrebni nega i zaštita od spoljašnjih uticaja. Zbog nepravilne nege kože na tim područjima može da se desi da deluje starije i doda neželjene godine. Serum iz maske intenzivno će hidrirati kožu vrata i dekoltea i pružiti joj negu. Zato ih nemoj zaboraviti tokom tretmana.

U želji da što više pospešimo njeno delovanje, pa da na našem licu napravi čudo, sheet masku neretko držimo duže nego što je preporučeno. Maska se po pravilu na koži drži od tri do 15 minuta, a vreme držanja zavisi od samog proizvoda. Upravo zato potrebno je pažljivo čitati uputstvo na deklaraciji i pridržavati ga se. Ako masku budeš držala suviše kratko, nećeš postići pravi efekat, a ako je budeš držala predugo, to može da izazove brojne iritacije i isušivanje kože.

Maska za lice

Promo

 Foto: Promo

Tajming za stavljanje

Stručnjaci kažu da je idealno vreme za stavljanje sheet maske u večernjim satima. Tad je cirkulacija u telu najaktivnija, a koža pripremljena za hranljive sastojke. Koža nakon 22 sata ima manju aktivnost, a metabolizam joj je najsporiji ujutru. Zato za najbolji efekat masku ne stavljaj u to doba dana.

Nega nakon maske

Nakon što iskoristiš masku u maramici, nežno je ukloni, a preostali sadržaj utapkaj u kožu. Potom nastavi svoju standardnu rutinu oko nege kože, ali znaj da masku ne treba ispirati. Koža će nakon ove nje i kreme biti vidno nahranjena, hidrirana, glatka i blistava.