PRAVILO ZLATNOG PRESEKA Princeza Dajana proglašena najatraktivnijom pripadnicom kraljevske porodice: Megan i Kejt nisu ni blizu njenoj lepoti

Zlatni presek je metod savršene simetrije i proporcije koji datira od drevnih Grka, a sudeći prema ovoj tehnici definicije savršenstva, princeza Dajana nema konkurencije u svim kraljevskim porodicama, dok su iza nje odmah jordanska kraljica Ranija i Grejs Keli, a Megan Markl i Kejt Midlton zauzimaju četvrto I peto mesto

Princeza Dajana
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

Hirurg dr Džulijan De Silva objavio je analize “zlatnog preseka” primenjene na najpoznatijim ženama kraljevskih porodica i otkrio da je princeza Dajana bila najlepša i dobila najbolju ocenu.

Zlatni presek osmišljen je u antičkoj Grčkoj. Upoređujući mere i simetriju lica, određivao bi “fizičko savršenstvo”.

Leonardo Da Vinči koristio je matematičku formulu za savršeno muško telo, primenivši je na čuvenom delu, crtežu Vitrvijev čovek, a zatim su naučnici prilagodili kako bi odredili grčku definiciju savršene lepote.

Težak za falsifikovanje Leonardo da Vinči
Foto: Arhiva

Danas je razvijena kompjuterska tehnika skeniranja lica doktora De Silve kojom se ističe kao najlepša žena princeza Dajana, a za nom slede jordanska kraljica Ranija, Grejs Keli iz Monaka, dok su Kejt Midlton i Megan Markl iza njih.

De Silva, koji vodi prestižnu kliniku za kozmetiku i plastičnu rekonstrukciju lica u Londonu, izjavio je:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on

“Dajana, Megan i Kejt su veoma lepe žene. Vodeći se formulom “zlatnog preseka”, Dajana ipak izbija na vrh i to za nekoliko bodova ispred, a uspela da zaseni čak zapanjujće atraktivnu Raniju koja nosi titulu najlepše kraljice svih vremena”, zaključio je doktor.

Zlatni presek označava se grčkim slovom “fi” i njime su se služili slikari i arhitekte iz doba renesanse kako bi stvorili savršena umetnička dela.

Kejt Midlton
Kejt Midlton , Foto: Profimedia

Naučnici su se bavili primenom ovog modela kao bi se objasnilo šta osobu čini lepom.

Po određenim principima merenja dužine i širine lica ili tela. Mera koja približna broju Fi, a iznosi 1.618, time je osoba lepša. Po parvilima zlatnog preseka, dužina uva mora biti srazmerna dužini nosa, a širina oka jednaka širini razmaka između očiju.

Megan Markl
Megan Markl, Foto: Shutterstock

Princeza Dajana odnela je pobedu za lepotu na osnovu “zlatnih pravila”.

Ipak, najmanje ocene dobila je za bradu i usne, ali je pobeda usledila zbog sveukupnog oblika lica, širine nosa, čela i dela između obrva.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bane
  18/07/2020 - 17:15
  Strašno je ružna, baš par Čarlsu.
 • Korisnik: Bane
  18/07/2020 - 12:35
  U stvari, onako beskrvna, bela sa crvenim licem, Dajana je ekstremno ružna, pravi par Čarlsu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi