sanders
Tanjug/AP
sanders, Foto: Tanjug/AP

Među svim zvanicama koje su se maksimalno doterale za jučerašnju inauguraciju novog američkog predsednika, jednostavna, topla i ekološka odeća senatora Bernija Sandersa posebno je primećena preko društvenih mreža.

Dok je većina muškaraca došla na ceremoniju u dobro skrojenim kaputima, bivši kandidat za predsedničku nominaciju demokrata stigao je u sportskoj jakni i vunenim rukavicama koje mu je isplela jedna od njegovih pristalica.

Slika fotoreportera Frans presa na kojoj je Sanders sa prekrštenim rukama i nogama, sa štrikanim rukavicama sa šarama u prvom planu, odmah je počela da kruži po internetu, a korisnici se zabavljaju ubacujući je u druge poznate slike.

Tako je 79-ogodišnji senator prikazan na prestolu iz serije Igra prestola, na klupi pored Toma Henksa iz filma Forest Gamp, u scenama Ratova Zvezda, ili na čuvenoj slici iz 1930-ih kako sedi na oblakoderu, na gredi sa radnicima za vreme pauze za ručak.

Njegova slika ubačena je takodje pored Staljina, Ruzvelta i Čerčila u Jalti 1945. godine, ili na Mesecu, sa kacigom astronauta.

Senator iz Vermonta, američke države poznate po skijalištima, ocenio je svoje oblačenje potpuno prikladnim s obzirom na temperaturu u kratkom intervjuu za Si-Bi-Es (CBS).

„Znate u Vermontu se mi razumemo u hladnoću. Ne brine nas da budemo moderni, samo hoćemo da nam bude toplo. To sam uradio danas“, našalio se on.

sanders, Foto: Tanjug/AP

Njegova supruga Džejn Sanders podržala ga je preko Tvitera „Jakna iz Vermonta, rukavice iz Vermonta, razum iz Vermonta“.

Sanders spada u levo krilo demokratske stranke i poznat je po svojim čvrstim stavovima posebno po pitanju ekologije.

Rukavice su štrikane od vune od starih džempera a postavljene materijalom od reciklirane plastike, prema časopisu Vog, koji je pisao o Sandersovom namerno anti-modnom stilu.

 

Komentari (1)

beba

21.01.2021 14:53

Mora da je Srpkinja i ja imam bas iste...