naslovna
Shutterstock

 

naslovna

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U poslednjih nekoliko meseci dosta smo promenili pogled na svet, kao i prioritete, a samim tim i odnos prema modnoj industriji, zbog koronavirusa koji hara svetom.

Broj obolelih svakim danom raste, a među njima je i modna blogerka Marija Lakić. Ova crnokosa lepotica je dane provedene u izolaciji iskoristila da prošlogodišnje odevne komade vrati na velika vrata. S Marijom smo razgovarali o tome šta će se nositi ovog leta, koje su atraktivne boje, kao i to kako da od starih komada napravite nove, a ona je sa nama podelila pregršt korisnih saveta. 

cvetna haljina

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Cvetne haljine

Uz cvetne haljine vratiće vam se energija, živopisnost i entuzijazam. Zbog toga je moj predlog za ovo leto upravo lepršava cvetna haljina. Modeli koji vladaju modnom scenom su oni sa nezaobilaznim karnerima, a tu je i neodoljiva svila. Karneri će vam obezbediti da budite nežne, ženstvene i da pomoću njih stavite akcenat na gola ramena. Ni ljubitelji visoke elegancije neće ostati razočarani, jer će, ukoliko ponesu jednostavan model, istaći figuru i zračiti seksepilom.

vatromet boja

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Vatromet boja

Kada je reč o bojama, bela, plava, zlatna, kao i braon, ovog leta su pun pogodak. Pastelne boje se kao i svakog leta negde provlače. Dopustite sebi da se igrate i eksperimentišete. Haljinu u boji lavande, koja je ovog leta broj jedan među pastelnim bojama, kombinujte sa stvarima iz osamdesetih jednostavnog kroja.

Brzinska zamena za haljinu

Ukoliko nemate haljinu, oversajz košulja pružiće vam spas u poslednji čas! Kada za vašu kombinaciju odaberete košulja haljinu zasucite rukave. Nosite tanke - slojevite ogrlice ili masivnu narukvicu. Razmislite o beloj košulja haljini sa parom gladijator sandala ili šeširom i masivnom torbom za plažu koja će kompletirati vaš izgled.

 

blogerka

privatna arhiva

 Foto: Privatna arhiva

Staro za novo

Ukoliko imate komade koji vam se ne dopadaju, uvek ih možete prepraviti i starim komadima udahnuti potpuno novi izgled. Igrajte se, budite kreativni! Menjajte dugmad, nekim košuljama ili majicama ubacite naramenice, uklonite rukav i dobićete majicu na jedno rame, napravite karnere na bluzi, skinite kragnu, napravite bermude od helanki... Skratite stare farmerke koje niste nosile nekoliko sezona i dobićete atraktivan šorts.

maske

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Maske kao zaštitni znak

Neka zbog pandemije budemo fokusirani na jednu stvar, a to je opstanak. Sačuvajmo zrno racija, a u tome će nam pomoći maska kreacija! Neka maske postanu modni trend, a ne obaveza. Uklopite boju maske sa odevnim komadom ili razbijte monotoniju maskom sa printom.