Đavolje usne
Instagram/printscreen
Đavolje usne

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Na prvi, a i na drugi pogled, teško je reći zašto žene sve češće biraju novi bizarni estetski zahvat, ali jasno je da su hobotnica usne sve popularniji bjuti trend.

Pumpanje svakakvim filerima i raznorazni zahvati za bujnije usne nikako nisu novost. Međutim, vremenom je sve otišlo prilično daleko, pa je tako danas sve više devojaka sa – hobotnica usnama.

Zanimljivo je da je ovaj bizarni trend uglavnom popularan među devojkama na Istoku, najviše u Rusiji, gde koriguju usne tako da ivice podsećaju na talase ili pak na neku vodenu zverku poput hobotnice ili morskog ježa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Wizaz.pl (@wizazpl) on Dec 3, 2019 at 7:02am PST

Ovaj trend neobičnog oblikovanja usana već je poznat kao hobotnica usne, a mnogi ga zovu i đavolje usne.

Otkako se pojavio, brojni eksperti za lepotu pitaju se koji estetski hirurg bi uradio tako nešto i sasvim promenio oblik usana u nešto nesvakidašnje, a uz to i nepovratno.

Jasno je da se bjuti trendovi menjaju iz dana u dan i da se o ukusima ne raspravlja, ali pitanje je da li će uskoro uopšte biti granica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A L I S A M E G A S T A R (@alisa_megastar) on Dec 8, 2019 at 8:58am PST

Menjanje prirodnog oblika usana može da nosi brojne zdravstvene posledice, tvrde stručnjaci, ali čini se da oni koji to rade ne mare mnogo.

- Ovo je zaista jedan od najgorih estetskih zahvata koje sam ikad videla - kazala je nedavno Nilam Holms, ekspert za lepotu i kožu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ??????? ⚡️ ??????? (@lipsonfire) on Dec 12, 2019 at 7:28am PST

S druge strane, mnogi su ubeđeni da je sve to što vidimo na Instagramu kao novi trend zapravo fotošop i da je nemoguće da bi iko nešto slično sebi uradio.

A pre par godina neobičan trend su bile i talasaste obrve, ali ubrzo je utihnuo, pa je pitanje koliko će se i ove usne opstati. Takođe, ne treba zaboraviti i da su brojni trendovi s početka kad su se pojavili delovali sasvim suludo, ali s godinama smo ih prihvatili, pa nikako da nam dosade.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Многопрофильная Клиника СПб (@taurasmed) on Dec 14, 2019 at 6:08am PST

 Da li vam se dopada ovaj novi trend?