novembar, glumci, horoskop, devojka, frajer, momak
shutterstock.com
novembar, glumci, horoskop, devojka, frajer, momak

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Mislite da su vam se dopale nečije oči, građa, usne? Varate se!

Naučnici su otkrili šta čini veliki deo privlačnosti koju osećamo. Ako nam je neko neodoljivo se*si, to nema veze sa izgledom!

U istraživanju objavljenom u žurnalu "Granice psihologije", tim naučnika sa Univerziteta Vroclav u Poljskoj analizirao je šta je privlačnost i kako je doživljavamo.

"Mnoga istraživanja fokusirala su se na fizički izgled, vizualne aspekte - lice ili telo. Ali, postoji literatura o tome kako druga čula učestvuju u osećaju privlačnosti i nije zanemarljiva. Privlačnost se formira i na osnovu informacija koje dobijamo tokom socijalne interakcije", rekla je dr Agata Grojecka, autorka studije.

ljubav, sex, par

profimedija

U svemu učestvuju i geni - kada nas privuče neko sa genotipom sličnim našem, moguće je da će nas odbiti njihov miris. I obrnuto, dopašće nam se kako miriše neko ko ima odudarajuće genetsko poreklo.

Boja nečijeg glasa takođe je veoma važna, čak i ako to ne shvatamo na prvi pogled. Istraživanje je nastalo na osnovu analize studija sprovedenih u poslednjih 30 godina, i definitivno pokazalo da su boja glasa i nečiji miris veoma važni kada "odlučujemo" da li nam se dopadaju ili ne.

PROČITAJTE JOŠ: