STIL, STAV I VISOKA MODA: Ovih 5 stvari niste znali o kultnom filmu "Đavo nosi Pradu"!

Koji brendovi i koji postupci su doveli do fantastičnog rezultata!

Đavo nosi Pradu
Foto: Printscreen

Pre 14 godina na ekranima se pojavio sada već kultni film "Đavo nosi Pradu".

Film govori o modnoj industriji ili ljudima koji su nekako povezani sa njom, ali kostimi i stajling brendova su stvar protagonista. Autori serije "S*ks i grad" i "Ružna Beti", filmova "Kupoholičarka" i "Đavo nosi Pradu" to dobro znaju, kao i kostimograf Patrisija Fild.

1. Izgled Mirande Prisli (Meril Strip) glavnog i odgovornog urednika je stvoren pod uticajem Done Karan

- Nakon sastanka sa Meril Strip, proučavajući njen izgled i karakter, prva stvar koja je došla na pamet - je prva kolekcija Done Karan. Ovaj brend je poznat po ženstvenim siluetama, a njene haljine mogu da istaknu prednosti i sakriju mane figure. Dona je u stanju da napravi ženu lepom i jakom, a istovremeno, različitu od junakinja serije "Dinastija". Naravno, Meril je nosila ne samo Dona Karan odeću, ali ovaj brend je bio ključan.

Đavo nosi Pradu
Foto: Printscreen

2. Izgled Endi, (En Hatavej) bi bio nepotpun bez brenda "Šanel"

- Scenario filma je predstavljen ljudima iz modne kuće "Šanel" i bili su oduševljeni. Za njih je to bila dobra ponuda, jer je modna kuća želela da pridobije i mlađu publiku, želeli su da vide Šanel odeću za mlade devojke. Kada je En Hatavej dobila ulogu, odmah smo shvatili da je ona - devojka u stilu Šanel, a ne, recimo, u stilu Versaće.

Đavo nosi Pradu
Foto: Printscreen

3. Luksuzna bunda glavnog i odgovornog urednika pronađena je u ruskim prodavnicama

- Imam prijateljicu iz Rusije, koja je u to vreme upravo otvorila prodavnicu krzna u Njujorku. Ona mi je ljubazno dala ovu luksuznu i skupu bundu za Meril Strip. Znate, kada je u pitanju odeća "luksuzne" klase uvek je potreban lični pečat.

Đavo nosi Pradu
Foto: Printscreen

4. Emili Blant je bila najveća kupoholičarka od svih glumica

- Emili zaista voli sve stvari i modne dodatke brendova koje je nosila u filmu. Emili je igrala ulogu devojke koja je luda za modom i ona je uspela da to vrlo uverljivo pokaže, jer je takva u realnosti.

Đavo nosi Pradu
Foto: Printscreen

5. Odeća glumca Stenli Tučija je pomogla da shvatimo njegov karakter

- U intervjuu, Stenli je rekao da u početku u potpunosti razume koga će igrati u filmu - njegov karakter bila je desna strana glavnog urednika. Prema njegovim rečima, nakon prvog kostima shvatio je da je sve na svom mestu".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi