ŠTA MUŠKARCI ZAISTA MISLE O ŽENSKIM GRUDIMA? Veličina nije ono što ih privlači, samo im je bitno ovo

Studija objavljena u naučnom časopisu "Evolution and Human Behavior" otkrila je iznenađujuće podatke

Grudi, silikoni
Foto: Shutterstock

"Za pravog muškarca nijedne grudi nisu male", žene se često šale na svoj račun. Istina je, zapravo, da je velika većina prilično nesigurna kad je reč o ovom delu tela...

Veliki broj žena je prilično nesigruna zbog veličine i oblika svojih grudi, što je jedan od razloga zbog kojeg je ugrađivanje silikona estetska operacija broj jedan poslednjih decenija.

Žene brinu i da li se njihove grudi sviđaju muškarcima, jesu li premale, previše opuštene ili pak prevelike. Studija objavljena u naučnom časopisu "Evolution and Human Behavior" otkrila je iznenađujuće podatke.

Kako se ispostavilo, muškarcima je bitniji oblik, tačnije čvrstina grudi od njihove veličine.

Istraživanje je sprovedeno nad 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije, a kojima su pokazivane slike različitih tipova ženskih grudi: Njihov zadatak je bio da ocene one koje su im najlepše.

Svi su se složili da im se više sviđaju čvršće grudi, a kad je reč o veličini - tu su mišljenja bila podeljena. Pokazalo se da muškarci iz Brazila, Češke i Namibije najviše vole grudi srednje veličine, dok oni iz Kameruna ipak više cene korpe od D pa naviše.

Kristi Brinkli, dekolte, grudi
Foto: EPA/JASON SZENES

"Primetili smo da u različitim kulturama postoji jedna konstanta, a to je da muškarci preferiraju čvršće grudi, karakteristične za mlađe žene, dok preference vezane za veličinu grudi variraju. U većini zemalja najpopularnije su grudi srednje veličine", objasnio je voditelj istraživanja Jan Havliček sa Univerziteta u Pragu za časopis "PsyPost".

Naučnici su u ovoj studiji veličinu grudi nazvali "marker potencijalne plodnosti", dok je njihova čvrstoća "marker preostale plodnosti".

"To znači da bi oblik (čvrstina) grudi mogao da posluži kao indikator preostale plodnosti, ali ograničeno podržava teoriju o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije bi se trebalo da se usredsrede na potencijalnu interakciju između ta dva parametra (čvrstoće i veličine grudi). To bi moglo da objasni relativno velike razlike u veličini ženskih grudi", stoji u zaključku studije.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi