Adi Hasić
Foto: Instagram/printscreen
Adi Hasić

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Bliži se doček Nove godine, noć glamura i elegancije, pa smo sve euforične i pored tekućih obaveza, neprekidno zamišljamo odabranu kombinaciju, te frizuru i šminku uz koju će najbolje ići. 

Kako bismo vam olakšali izbor, razgovarali smo na tu temu sa poznatim šminkerom Adijem Hasićem koji je radio besprekorni mejkap brojnim poznatim dama poput Seke Aleksić, Maje Berović, Emine Jahović, Slađane Mandić, Maje Šuput i Branke Sovrlić...

Adi nam je odgovorio na pitanja šta je najveći "mejkap hit" ove sezone, koje nijanse šminke da odaberemo u zavisnosti od boje haljine, takođe, dao nam je savet kako da šminka bude postojana tokom cele noći, ali i otkrio šta to poznati najviše vole, za koji mejkap stil se najradije odlučuju i ko ima najlepšu kožu i crte lica za rad. 

Adi Hasić

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Da li da naglasimo oči ili usne, šta je moderno ove sezone?

- Ove sezone je moderno naglasiti i oči i usne. Ali nikako oboje odjednom! Ako se odlučite da istaknete oči, usne treba da budu svedene i "nude". Ako se ipak odlučite da naglasite usne, na očima je sasvim dovoljan ajlajner i pojedinačne veštačke trepavice. Najveći hit sezone su svakako kristali na očima ili usnama. U formi ajlajnera, na obrvama, preko čitavog kapka, bitno je da ih je što više i da su što sjajniji i raznobojniji.

Da li da se opredelimo za mat ili svežiji izgled?

- Dosta zavisi od tipa kože. Ako je koža masna, svakako treba izabrati lagano matirajuće podloge (one na kojim piše "oil free"), ali opet nikako preteške i "brašnaste". Ako je koža suva ili normalna, svakako treba da se odabere laganija i hidratantnija podloga, bez matiranja kamenim puderom, gde je dozvoljeno više hajlajtera (ja često stavim tečni hajlajter na čitavo lice za sveži, blistavi izgled). 

Adi Hasić

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Da li možemo da preteramo sa šljokicama?

- Možemo, naravno. Kao i sa svakim drugim proizvodom. Ako se odlučite za šljokice, onda neka bude samo na očima ili samo na usnama, kao što sam već napomenuo. Mada je za Novu godinu sve dozvoljeno, pa čak i malo preterivanja.

Da li da šminka bude u bojama haljine ili da se odlučimo za kontrast?

- Opet je sve dozvoljeno. Ne mora se naravno slepo pratiti boja mejkapa uz boju haljine, ali ne treba ni mnogo odstupati, osim ako namerno ne želite da napravite kontrast. Daću vam neke primere: uz crnu ili belu haljinu odlično ide crveni ruž i suptilno našminkane oči. Eventualno, crvena haljina i crveni ruž, iako ja nisam preterani fan takvih kombinacija. Uz zlatnu, srebrnu ili bakarnu boju haljine odlično ide braon ili crni smouki aj, uz neki dodatak u boji haljine. Za haljine u bojama je najbolje izabrati neutralni mejkap, eventualno mejkap u boji haljini.

Kako da šminka bude postojana celu noć?

- Ma šta god uradili i kako god pripremili kožu, ništa nam nije garant da će mejkap izdržati celu noć. Svakako da na suvoj koži šminka duže traje nego na masnoj, jer suva koža luči manje sebuma. Za trajnost mejkapa nam može pomoći pravi izbor kreme za lice (za vaš tip kože), kao i prajmera, tečne podloge i kamenog pudera ili pudera u prahu. Devojke sa masnom kožom bi trebalo da imaju papiriće za blotovanje ili eventualno kameni puder da osveže izgled tokom noći. 

Adi Hasić

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Koji trik da upotrebimo da izgledamo mlađe?

- Lagane i "tanke" podloge, kremasto rumenilo, kremasti hajlajter. Nijanse ruževa i rumenila u koralnim, roze i bojama breskve. Bež olovka u vodenoj liniji, neutralne senke, individualne trepavice. Generalno, manje mejkapa.

Za koje boje senki i ruža se poznati najčešće opredeljuju?

- Sve je individualno, ali uglavnom ono što svi žele su neutralne nijanse i na očima i na usnama. Eventualno, neki crveni ili bordo ruž, smouki aj u crnoj ili braon boji i to je to. Retko se usuđuju na nešto odvažnije.

Ko od VIP-klijentkinja ima najzahvalnije crte lica za rad?

- Svi poznati sa kojima sam radio imaju negovanu i lepu kožu, ali definitivno Slađana Mandić ima najsavršeniju kožu koju sam šminkao.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Adi Hasic (@adi.hasic) on Aug 23, 2019 at 7:49am PDT

 Ko od poznatih dama ima najteže zahteve?

- Opet Slađana Mandić (smeh). Ne bih rekao najteže zahteve, nego najluđe ideje i na njoj radim najzahtevniji mejkap. Oboje volimo da eksperimentišemo sa mejkapom i svaki put kad je šminkam je sve zanimljivije i intrigantnije. Generalno, niko od poznatih nema nerealne zahteve, sve su to žene koje znaju šta žele i šta im stoji, a šta ne.

Adi Hasić

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen