horoskop, devojka, žena, sreća, ljubav, par
Pixbay
horoskop, devojka, žena, sreća, ljubav, par

Pixbay

Foto: Pixbay

Psiholozi ističu da se u životu istinksi zaljubljujemo tri puta, a svaka od tih ljubavi rađa se iz posebnog razloga. Pitanje je - Koja od tih ljubavi je zaista ona prava?

Obično se prvi put zaljubljujemo u mladosti, najčešće u srednjoj školi. Ova ljubav je najčešće idealizovana i tada nam deluje kao najlepša bajka.

Započinjemo vezu sa mišlju da će ova ljubav trajati zauvek, čak i kada se pojave izazovi. U ovoj ljubavi je mnogo važnije kako nas drugi vide od onoga šta zaista osećamo.

horoskop, smeh, priroda, par, ljubav, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

Druga ljubav je složen emotivni odnos koji nas uči, odnosno podstiče nas da otrkrivamo šta želimo i šta nam je potrebno u ljubavi. U ovoj ljubavi često smo izloženi manipluaciji ili lažima. Smatramo na početku da smo ovoga puta izabrali nešto jedinstveno i pravo za nas, a na kraju se uverimo da smo napravili grešku.

Ponekad ovaj odnos može biti toksičan - emocionalni rolerkoster, pun uspona i padovam, od kojeg postajemo zavisni. Ali, i ovaj odnos ima i svoju dobru stranu, iz njega učimo šta je ljubav, a šta zapravo nije.

Nakon ovog odnosa vraćamo se sebi, sa puno više ljubavi i znamo šta više NE želimo od partnera, a šta nam je potrebno. Ovi odnosi donose važnu lekciju - oni nas uče da u svakoj vezi treba da ostanemo dosledni sebi i razvijemo više samopoštovanja i samopouzdanja.

ručak, porodica, par, hrana

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

I treća ljubav je ona prava. To je ljubav koju ne očekujem i ne planiramo, ona se jednostavno dogodi. Dolazi u trenutku kada sve izgleda nemoguće i čini neraskidivu i neobjašnjivu vezu između dve duše.

U ovom odnosu ne postoje idealistčka očekivanja od partnera, nema pritiska i sve je tako lepo i izuzetno jednostavno.

Podstiče nas da se razvijamo duhovno, da ostanemo verni sebi, a njena glavna karkateristika je poštovanje.

U ovoj ljubavi postoji apsolutna sloboda, ali i najlepša vezanost. Osećate se prijatno, zadovoljno i ispunjeno, a svak razgovor je lek, dok je svaki izazov šansa za zajedničko učenje i napredovanje.

Nakon svih brodoloma, poraza i emotivnih rana, važno je da ne prestanete da verujete u ljubav. Ona stalno kuca na vaša vrata, a ući će u vaš život kada otvorite svoje srce i budete zaista za nju spremni.