Kenet Felts
Printscreen
Kenet Felts

Printscreen

Foto: Printscreen

Kenet Felts (90) je u 90. godini života odlučio da "izađe iz ormara" i otvoreno kaže da je gej.

- U meni žive dva muškarca, jedan koji je heteroseksualan jer je to ceo život tvrdio, i onaj pravi kojeg sam godinama potiskivao jer je gej. Sada je vreme da priznam istinu svima - objavio je ovaj deka na svom Fejsbuku.

Felts je u 90. godini života doneo hrabru odluku: porodici i prijateljima je konačno priznao da je homoseksualac – nakon što je gotovo čitav vek proveo pretvarajući se da je hetero. Njegovi najbliži su srećni što je napokon prihvatio svoj pravi identitet nakon godina tihe boli i patnje zbog pretvaranja.

- On je stvarno hrabar i uopšte ne shvata koliko je izvanredan – kaže njegova ćerka Rebeka Mejs.

Kenet je tajnu o svom seksualnom opredeljenju hteo da ponese sa sobom u grob, ali je pandemija koronavirusa sve promenila. Naime, on je u toku karantina počeo da piše autobiografiju, a tada su ga savladale emocije i uspomene.

Dok je pisao svoju životnu priču, počeo je da razmišlja o svojoj pravoj ljubavi, čoveku po imenu Filip. Dvojica muškaraca zavolela su se u Kaliforniji u kasnim pedesetima, ali Felts je na kraju odlučio da živi kao strejt muškarac jer je u to vreme smatrao kako je tako 'lakše'.

Felts se tada ispovedio svojoj ćerki, kojoj je otkrio kako je žalio što je napustio Filipa – najzad joj priznavši da je gej. Takođe je pokušao da nađe Filipa, ali nije imao uspeha. Ipak, Kenet kaže da mu je drago što je napokon iskren sa svojom ćerkom.

Taj trenutak priznanja bio je važan za njihov odnos, jer su pre 20 godina uloge bile obrnute. Nakon što je završila fakultet, Mejs je priznala svom ocu da je lezbejka. Iako je bio iznenađen, Felts je to prihvatio i podržao je, znajući kakve borbe je on vodio sa sobom čitavog svog života.

Zato je najzad rešio da svima saopšti da je gej – poslao je mejlove i na Fejsbuku objavio da u njemu žive dve ličnosti – Ken, heteroseksualni muškarac i Lari – gej.