Ted Bandi
Youtube Printskrin
Ted Bandi

Youtube Printskrin

Ted Bandi, Foto: Youtube Printskrin

Novi dokumentarac „Amazon Prajma” o serijskom ubici Tedu Bandiju iz SAD otkriva jeziv detalj o tome kako mu je mozak uklonjen nakon što je pogubljen 1989.

Iako je ozloglašeni ubica, silovatelj i nekrofil ovekovečen na filmu i u literaturi nebrojeno puta, i dalje je misterija kakav ga je to nagon terao da počini svoja zlodela.

Pre nego što je pogubljen u zatvoru na Floridi, Bandi je opisao svoj poriv za ubijanjem kao "hemijski talas koji mu prostruji mozgom" i uporedio ga sa zavisnošću od narkotika. Iz tog razlog su stručnjaci bili vrlo zainteresovani da prouče fiziologiju njegovog mozga, uzevši u obzir ranije studije koje navode povezanost između povreda mozga i sklonosti ka kriminalnim aktivnostima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?⚰??? • ?????????? ??????⚰? (@kittysonthecase) on Feb 11, 2020 at 11:48am PST

Ovaj novi dokumentarac nosi naziv ''Ted Bundy: Falling For A Killer'', a pored ovih detalja proučava i Bandijev odnos sa dugogodišnjom devojkom Elizabet Kendal i njenom ćerkom Moli, koja je u Bandiju videla očinsku figuru.

Kendal je 1981. izdala memoare ''The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy'' u kojima je podelila svoje svedočenje o intimnoj vezi sa Bandijem, ali se decenijama nije oglašavala, sve do sada.

Kako ističe Triš Vud, rediteljka dokumentarca, ovo je za njih bio trenutak da žene progovore o svom iskustvu sa serijskim ubicom, kao i da bi ubuduće trebalo dati priliku preživelim žrtvama da podele svoju priču.

Elizabet Kendal i Ted Bandi su se upoznali u Sijetlu 1968. i bili su zajedno tokom prve polovine 70-ih, što je period tokom kog je Bandi počinio većinu svojih zločina.

Bandi je kidnapovao, silovao i ubio na desetine žena i devojaka tokom 70-ih godina prošlog veka. Veruje se da broj njegovih žrtava ide i do 100, međutim, na suđenju je priznao 30 zločina.

Krvoločnog ubicu su mnogi opisali kao lepog i harizmatičnog muškarca koji se trudio da zadobio simpatije svojih žrtava. Prilazio bi im na javnim mestima, glumeći da je povređen ili da je predstavnik vlasti, a kada bi uspeo da ih izoluje, udario bi ih toljagom u glavu i potom brutalno silovao i ubijao na skrivenim lokacijama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Liset Valdes (@horrorfan10) on Feb 8, 2020 at 2:20pm PST

Neretko bi se vraćao na mesto zločina i silovao beživotna tela svojih žrtava, sve dok životinje ne bi toliko unakazile tela da više ne bi bio u mogućnosti da seksualno opšti sa ostacima.

Bandi je odsekao glave najmanje 12 žena, a neke je sačuvao kao trofej u stanu gde je živeo.

Njemu se na teret stavljalo i da je upao u kuće nekolicine žrtava i silovao ih na spavanju.

Dva puta je uspeo da pobegne iz zatvora pre nego što je uhvaćen i pogubljen 1989. godine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DerangedKillerCases (@derangedkillercases) on Feb 8, 2020 at 12:59pm PST