Adam i Sara
Printscreen
Adam i Sara

Printscreen

Adam i Sara, Foto: Printscreen

Paru čije je venčanje otkazano usled pandemije koronavirusa, rečeno je da još uvek duguju novac za mesto ako ga ne rezervišu.

Adamu Gibs (36) i Sari Samerskil (33) iz Vokinga rečeno je da je njihov dan iz snova bio otkazan zbog socijalnog distanciranja koja će i dalje biti na snazi.

Venčanje, svadba, mladenci, mlada, mladoženja, dekoracija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ali devastiranom suprugu i supruzi nanesen je još jedan udarac kada im je rečeno da će ipak morati da plate mesto, uprkos otkazivanju, u iznosu od 80% - iako je rezervacija besplatna.

Par, koji bi trebalo da se 9. maja venča, planirao je trošak od 17.000 funti već 18 meseci, prenosi BBC.

Nakon što je ceremonija otkazana sa mesta održavanja - koja je deo Bijou Weddings Group - rečeno im je da će morati da plate otkaznu taksu i savetovano im je da time osiguravaju  "rebuking" za ceremoniju.

venčanje, mladenci, svadba

shutterstock

Foto: shutterstock

Ali Adam i Sara ostali su beznadežni nakon što je njihov zahtev odbijen da im se novac vrati.

Par je platio 13.000 funti za proslavu.

"Mesto još uvek ima 13.000 funti našeg novca i još uvek zahteva dodatna plaćanja (da bi ispunili troškove otkazivanja) u narednoj nedelji", rekao je gospodin Gibs za BBC. 

"Čini nam se besmislenim da neko mesto može da nas otkaže i da nam onda naplati 80% cene bez učinjene usluge."

Kompanija kaže da ako klijenti budu u mogućnosti da podnesu potraživanja od osiguranja i povrate naknade za otkaz, tada će ponuditi alternativne datume kasnije ove godine, 2021. ili 2022, a novo venčanje biće naplaćeno po paketnim cenama za 2019. godinu.