Tara
Facebook
Tara

Facebook

Foto: Facebook

Zdrava majka dvoje dece koja se snimala boreći se za dah, upozoravala je na opasnost od koronavirusa i izjavila da ima osećaj "stakla u plućima".

Tara Džejn Lengston (39) ispričala je o tome kako je svaki dah 'bitka', ali da je trenutno na intenzivnoj njezi i da se oporavlja.

Prošlog petka je hitno prevezena u bolnicu, a u nedelju joj dijagnostikovan Covid-19.

Gospođa Langston snimala se telefonom u odeljenju intenzivne nege u bolnici Hillingdon u zapadnom Londonu, moleći ljude da shvate smrtonosni COVID-19 ozbiljno.

"Kao da imate staklo u plućima, teško je objasniti, ali svaki dah je bitka", objasnila je konobarica za Daily Mail.

"To je apsolutno strašno i ne bih volela da ikada više prođem kroz ovako nešto. Bila sam bolesna oko pet dana pre nego što sam hitno odvezen u bolnicu".

"Trebalo mi je šest litara kiseonika. Sad kad se osećam bolje, potrošim litar"

Šokantni video, koji je na društvenim medijima postao viralan, pokazao je da u riziku nisu samo stariji ljudi ili oni sa osnovnim zdravstvenim stanjem.

 

"Na intenzivnoj sam nezi i ne mogu disati bez toga. To su morali da mi svežu u arteriju. Imam kanilu, drugu kanilu i kateter. Zapravo sam deset puta bolji od onoga kako sam bio prije. Izgubila sam pojam o vremenu", rekla je Tara i dodala:

"Ako neko i dalje puši, ostavite cigarete, jer napominjem da su vam potrebna pluća i molim vas da niko od vas ne rizikuje, mislim, jer ako postane stvarno loše, završiće ovde. Moje telo se bori protiv ovoga".