Automobili
Alo!/ Masanori Jošida
Automobili

Alo!/ Masanori Jošida

Automobili, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Folkswagen, navodno, planira da na europskom tržištu ponovno prodaje legendarnu Bubu, ali u potpuno novom i potpuno električnom izdanju. Ta informacija u javnost je stigla tako što je na stranicama Evropske kancelarije za patentne EUIPO osvanula informacija kako je nemački koncern pokrenuo postupak zaštite imena "e-Beetle". Prijava je predata 16. jula pa se čini kako je VW namerio da elektrifikuje svoju Bubu i pod ovim imenom plasira na evropsko tržište.

Osim "e-Bube", Folkswagen je na istom mestu pokrenuo postupak zaštite još imena: "e-Karmann", "e-Golf Classic" te "e-Kübel", sve nazive koji označavaju neke od modela iz bogate istorije nemačke kompanije.

Tu je i novi naziv "e-Samba", koji bi se mogao odnositi na legendarni model kombija, "hippie-vana", odnosno transportera oznake T1, poznatog i pod klasičnim imenom Samba. Električnog naslednika ovog mikrobusa VW je predstavio još pre više od tri godine, i to pod nazivom I.D. Buzz.

Službenih informacija iz Wolfsburga još nema, ali nema sumnje da će se Nemci uskoro oglasiti, a ako je informacija tačna, mnogo u Srbiji će se obradovati povratku legendarnih modela.

Komentari (2)

Milica

28.07.2020 15:28

Divno! Volim bubilak! Već dugo nemam auto, kad mi baš zatreba, uzmem iz mms auta, ali ovaj bubilak ću definitivno kupiti, mnogo je sladak i uz to, ne zagađuje okolinu. Divno!

labris

30.07.2020 09:27

Anglosaksonska siledžijska bankarsko korporativna privreda. Ko je tu kome otac, a ko kome majka. Šta će mo sa koncernom "SIMKA" pa " SIMKA-TALBO" pa sam model pik-ap "TALBO Samba . Ma ko je taj " wv" da guši auto industriju i postavlja standarde ??