Fondan, kolač desert, torta,
Shutterstock, ilustracija
Fondan, kolač desert, torta,

Shutterstock, ilustracija

Fondan, Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 450 g svilenih bombona
- 1 kg šećera
- 4 kašičice vode

PROČITAJTE JOŠ:

Postupak:

1. U vatrostalnu posudu stavite svilene bombone i dodajte dve kašičice vode.

2. Činiju stavite u mikrotalasnu rernu i zagrejte jedno 30 sekundi.

3. Izvadite činiju, izmešajte smesu i vratite u mikrotalasnu na još 30 sekundi.

4. Kada su se kolačići potpuno otopili u smesu dodajte polovinu šećera u prahu pa ga dobro umešajte.

5. Dodajte još dve kašičice vode i ostatak šećera i ponovo mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

6. Maslacem ili margarinom namastite ruke i radnu površinu pa smesu istresite iz posude i rukama je par puta zamesite u kuglu, kao da mesite testo i vaša fondan smesa je gotova.

Saveti:

- Umesto u mikrotalasnoj, svilene bombone možete otopiti i na pari.

- Ako želite li da smesi da date aromu, u otopljene svilene bombone dodajte kašičicu ekstrakta vanile.

- Želite li obojiti smesu, podelite je u više kugli pa u svaku smesu dodajte jestivu boju po želji.

- Smesu možete mešati rukama, ali i mikserom, s nastavkom za testo.

- Ako želite da smesu spremite za kasnije, omotajte je u plastičnu foliju i stavite frižider pa pre korišćenja ostavite da odstoji dok ne postane mekša.

Fondan, kolač desert, torta,

Shutterstock, ilustracija

Fondan, Foto: Shutterstock, ilustracija