kosa, pranje kose, kupanje, frizer
Shutterstock
kosa, pranje kose, kupanje, frizer

Shutterstock

kosa, pranje kose, kupanje, frizer, Foto: Shutterstock

Šampon nemojte stavljati na vrhove kose, jer je on uzrok ispucalih vrhova. Preporučuje se ispiranje toplom vodom.

Lomljiva kosa može biti znak da je ne perete na pravi način. Mnogi će reći da u pranju kose nema nikakve filozofije i – pogrešiće. Upravo je pravilno pranje jedan od preduslova za zdravu i gustu kosu.

Prva stvar koju treba da učinite pre svakog pranja jeste uklanjanje zamršenih delova. Sledi nanošenje šampona, koji ćete utrljati na dlanove. Šampon nemojte stavljati na vrhove, jer je on uzrok ispucalih vrhova.

Preporučuje se ispiranje toplom vodom. Ona bolje spira mrtve ćelije kože sa temena. Pre nego što šampon stavite na teme, kosu dobro isperite.

Mnogi od nas imaju naviku da sakupe našamponiranu kosu na vrh glave. I time činimo greh prema kosi, jer postaje zamršena. Obavezno nanesite šampon dva puta, jer prvi put se samo delimično uklanja prljavšitna sa vlasi, a drugi put joj dajemo potrebnu negu.

Kada je dva puta našamponirate i isperete, kosu umotajte u peškir i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta. Posle toga uzmite regenerator i nanesite ga na vrhove. Ako vam se kosa brzo masti, regenerator nipošto nemojte nanositi direktno na teme. Zatim na glavu stavite kapu za tuširanje i ostavite da regenerator deluje desetak minuta. Na kraju kosu temeljno isperite.

Bonus video

SLAVICA ĆUKTERAŠ EKSKLUZIVNO ZA ALO!

Naša preporuka