Raskovnik
printscreen/RTS
Raskovnik

printscreen/RTS

Foto: printscreen/RTS

Najmoćnija magijska biljka otkriva i otklanja vradžbine, štiti dom i ukućane od svakog zla, pomaže u rešavanju sporova, donosi poslovni napredak, sreću u ljubavi i blagostanje

Raskovnik

printscreen/RTS

Foto: printscreen/RTS

Raskovik je trava magične moći, stara amajlija sa naših prostora, koja raste samo na Rtnju i Ozrenu. U narodu se veruje da se pomoću ove biljke može raskovati svaki okov i raščiniti svaka vradžbina.

Čudesna trava traži se na poseban način: oko ruku i nogu moraju se staviti okovi nakon čega se odlazi u noćnu šetnju šumom. Na onom mestu gde se okovi sami otvore i spadnu, raste raskovnik. Veruje se da jedne noći u godini paprat cveta magičnim cvetom i da je tada najlakše pronaći raskovnik.

Takođe, postoji legenda da se do mitskog blaga cara Radovana može doći samo pomoću ove trave… Neki će pomisliti da su priče o čarobnoj moći ove biljke samo deo našeg folklora, međutim, naša sagovornica Beograđanka Teta Nada, dokazuje suprotno.

Samo odabrani mogu da se bave ezoterijom Poznata beogradska ezoteričarka, kojoj su još neposredno nakon rođenja u vlaškom kraju u kolevku stavili raskovnik, poseduje sposobnost da lako pronalazi magičnu biljku, ali i da drugima omogućava da dođu do nje.

Raskovnik

printscreen/RTS

Foto: printscreen/RTS

"Srećna sam što sam se ostvarila u oblasti ezoterije, zbog svakog spasenog braka, ljubavne veze, posla, otklonjenih strahova. Reč je o hiljadama ljudi kojima sam pomogla tokom pedesetogodišnje prakse, a mnogi od njih i danas me zovu, pitaju za zdravlje ili savet ukoliko imaju neki problem. Raskovnik je brojnim ljudima doneo napredak i sreću bilo da je reč o porodici, poslu, zdravlju. Dobro ga je nositi uz sebe, jer gde se on nalazi, zlo ne dolazi", počinje priču naša sagovornica.

Kornjača, čuvarka najveće tajne

Nada je upućena u mnoge magijske tajne, a raskovnik je, kako kaže, njena najjača amajlija. "To je jedna od najmoćnijih biljaka u balkanskom veštičarenju: otkriva i skida magijske čini, leči sterilitet, štiti ljude i stoku od bolesti, uroka, crne magije.

Ukoliko se koristi kao amajlija, pomaže da se privuče blagostanje u život, da se sretne srodna duša, krene posao, reše sudski sporovi… Najmoćniji je onaj raskovnik čiji koren podseća na ljudsku figuru i do njega je najteže doći jer ga stalno čuva kornjača. Čim se pronađu njena jaja, treba ih ograditi kamenjem jer se ona tada vraća sa raskovnikom u ustima da bi razrušila barikadu.

Raskovnik

printscreen/RTS

Foto: printscreen/RTS

Koren treba brzo iščupati iz njenih usta da ga ne bi pojela”, otkriva poznata ezoteričarka. Čarobni koren otvara sve puteve Raskovnik deluje energetski na osobu koja ga poseduje i "otvara" joj puteve u svim oblastima života. "Ako se postavi na južnu stranu kuće ili poslovnog prostora, sprečiće svađe, nemir i netrpeljivost i uneti harmoniju u porodicu.

Ukoliko je postavljen na zapadnoj strani doneće sreću u ljubavi. To bih naročito preporučila onima koji imaju problema sa preljubom ili nestankom strasti i interesovanja za partnera. Raskovnik postavljen u severni deo kuće ili kancelarije donosi finansijski uspeh, ali i sreću u sudskim sporovima, povratak kapitala, namirivanje dugova… Na istočnoj strani, ova moćna biljka donosi veliki uspeh u karijeri i poslu, a pomaže i učenicima i studentima”, objašnjava Teta Nada.

Biznismenove muke

Bane Ranković donedavno veoma uspešan mali privrednik, gotovo preko noći zapao je u velike poslovne probleme. Dešavalo se i ranije da naiđe težak period, ali ovoga puta bilo je baš gadno i dovedena je u pitanje egzistenicija moje porodice. Sasvim slučajno, u ruke mi je dospeo vaš magazin, i čim sa ugledao Teta Nadu, kao vođen nekom višom silom, pozvao sam je.

Raskovnik

printscreen/RTS

Foto: printscreen/RTS

"Kada sam otišao kod nje, prvo mi je napravila natalnu kartu, a potom otvorila i karte. Odmah je kazala da sam osoba koja se odriče sadašnjosti radi budućnosti. U tom momentu počeo sam da se presabiram, i shvatio sam da je baš tako. Nada mi je objasnila da sam isključivo ja odgovoran za sve svoje nevolje jer sam forsirao stvari kada im nije bilo vreme i podsticao tenziju, strah i negativnu energiju. Potom mi je otkrila da je to moje stanje, posledica nekih čini”, seća se Ranković

Otklonjene čini usledilo je čišćenje silne negativne energije koja se godinama nakupljala u duši. "Majicu koju je Nada obajala odmah sam obukao. Osećao sam se neverovatno, kao da mi je neki ogroman balast pao sa leđa. Bilo mi je drago i to što mi je rekla da mi decu očekuje lepa budućnost, nisam mogao da verujem kako ih je dobro opisala, kao da je živela sa nama.

Raskovnik

printscreen/RTS

Foto: printscreen/RTS

Od Teta Nade sam dobio raskovnike za kuću i poslovni prostor. Napomenula mi je da ova bilja nije ‘čarobni štapić’, ali da je to stara srpska amajlija koja otvara sve puteve. Striktno sam se držao njenih uputstava ispisanih na papiru, menjao navike, a naročito sam pazio na svoje misli i nisam se odvajao od raskovnika.

Nisu prošla ni dva meseca – moja firma je ponovo stala na noge, deca su napredovala na studijima, a ja sam počeo da živim tako da se ne odričem sadašnjosti zarad budućnosti. Postao sam potpuno druga osoba, sada me ne mogu izbaciti iz takta kojekakve sitnice, ali ni krupne stvari. Ako me neko uvredi, ili se loše ponaša prema meni, ne obraćam pažnju na to, jer tako, po Nadinim rečima, budim ljubav prema Svevišnjem. Mogu da kažem da sam sada zaista srećan čovek”, završava svoju priču Bane Ranković…

Komentari (1)

LjiljanaF

08.12.2020 15:42

Onaj ko pomaze ne naplacuje,cak ni raskovnik.A gdja.ga godinama prodaje za dobre pare.