tarabići
printscreen
tarabići

printscreen

Foto: printscreen

Jovan Tarabić, poslednji potomak čuvenih proroka Jovana i Mitra Tarabića, tvoraca Kremanskog proročanstva, u svojoj 90-oj godini života rešio je da Srbima prikaže šta su stvarno videli njegovi slavni preci.

Jovan je nedavno preminuo, a evo šta je ispričao novinarima emisije "Moja Srbija" koji su ga snimali 2012. godine.

Deda Jovan naglašava da originalni rukopis Kremanskog proročanstva nije nikada pronađen i da se nalazi zatvoren u jednoj flaši koja je zazidana u kući iz turskog doba u Užicu.

"Moji Tarabići su jasno kazali da dolazi vreme ratova, da će udariti brat na brata, prijatelj na prijatelja, da će biti teško narodu. Pitao je Prota Zaharije svog kuma Mitra: Kada će biti narodu teško? Biće mu najteže kada se dese građanski ratovi, jer se neće znati ko će protiv koga i sa kim ratovati, ko će kome biti prijatelj a ko neprijatelj, pa će doći vreme da se kaže: Ustanite Vi mrtvi da legnemo mi živi!

Nije uzalud parola – Samo sloga Srbina spasava, mada je za današnje prilike a našu sramotu prikladniji slogan – Srbin Srbina sekirom seče", kaže starina Tarabić.

Jovan nastavlja priču o Kremanskom proročanstvu gde je jasno kazano da nas očekuju ekološke katastrofe u celom svetu, ekonomska kriza najvećih razmera, razne epidemije…

"Svi Srbi koji su otišli iz Srbije moraće da se jednog dana zbog svepšteg haosa u svetu vrate u svoju otadžbinu da tu pronađu mir i spas. Svedoci smo šta uragan i cunami čine Americi, sve je to Božija kazna. Ničija sila nije Bogu mila. Zapadnom svetu se ne piše ništa dobro jer ničija nije gorela do zore, kako su zaslužili tako će i proći. Bog je milostiv, ali daje samo po zasluzi.

Ni mi Srbi nismo više ono što smo nekada bili, nastavlja Tarabić, pogazili smo svoju veru i običaje, dok su naši komunisti branili Srbima da budu vernici, da veruju u Boga, da idu u crkvu, slave krsnu slavu i neguju nacionalni identitet.

Proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu su izmislili naši neprijatelji, ali su se grdno prevarili jer će Srbija opstati uprkos svim nedaćama. Kada počne opšti rat Srbija neće u tome učestvovati, ali će zato svi žuriti da dođu u našu zemlju kako bi pronašli mir i sigurnost. Ovde mislim na sve narode od Evrope do Amerike. Mi smo bogata zemlja sa velikim prirodnim bogatstvima. Nažalost, očajni političari su sve prodali strancima".

Što se tiče opšteg rata, upozorava Jovan, glavna bitka će se voditi između Rusije i Turske i to u reonu nekadašnjeg Carigrada. U Kremanskom proročanstvu piše da će, kada počne opšti rat, naići čovek sa Istoka na belom konju i kazati: Stoj narode, Bog na nebu Car na zemlji. Taj čovek nije Tito kako su mnogi komunisti lagali narod, već se radi o budućem ruskom caru koji će osloboditi sve pravoslavne i srpske zemlje.

Komentari (1)

dragan

31.03.2021 21:39

ovaj iskreno zna da ispece rakiju i prase ostalo je sve diskutabilno.