Groblje
Shutterstock
Groblje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Snovi u kojima se javlja groblje vrlo su česti i ostavljaju u vama osećaj uznemirenosti tokom čitavog dana. Srećom, njihovo značenje uglavnom je mnogo lepše od njihove sadržine. Groblje u snovima može biti predznak lepih događanja, uspeha u poslu i ostvarenja želja.

Snovi o groblju mogu biti odraz nekih vaših potisnutih, „zakopanih“ misli, želja i nada. Moguće da je odlazak na groblje u snu odraz želje da se reše neki problemi i nedovršeni poslovi, posebno ako su vezani za osobu na čiji se grob ide.

Vrlo često groblje se sanja u situacijama kad u životu postoje neki realni problemi, pa se u snu odlazi na grob bliske osobe (mogu biti preminuli roditelji, supružnik, prijatelj..) za savet i utehu.

San često nosi podsvesnu poruku. Potrebno je dobro zapamtiti detalje sna, posebno da li je u snu pored vas bio još neko, kako ste se osećali tokom sna i kako ste se osećali nakon buđenja. Dobar je znak ukoliko ste sanjali da ste imali osećaj prijatnosti dok ste bili na groblju ili da ste bili na groblju sa svojim partnerom ili nekim prijateljem.

Uopšteno, san o groblju označava neku promenu u vama koja može biti i posledica nekog neprijatnog događaja u vašem životu. Može biti znak promene nabolje, znak napretka i dobre sreće. Može ukazivati na oslobađanje od nekih loših navika ili promenu ponašanja.

san

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Groblja su simbolično vezana za završetke. Groblje u snu može označavati i neki završetak, najčešće nečega što vam je bitno i vezano lično za vas. San u kome vidite groblje može biti izazvan krajem vaše emotivna veze, ili vašim osećanjem da je njen kraj blizu. A možda je san posledica završetka jedne faze vašeg života. Moguće da je odraz vašeg sazrevanja ili promena u vašoj ličnosti. Sve ove situacije mogu biti neprijatne ukoliko se sa njima ne nosite na pravi način, pa je ovaj san potrebno iskoristiti kao poruku da prestanete da se njima opterećujete i krenete napred.

Na kraju, san o groblju može biti i posledica realnog straha od smrti ili prihvatanja njene neizbežnosti. Snove o grobljima češće sanjaju starije osobe.

Tumačenje snova u kojima se javlja groblje – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati groblje uopšte: San je najčešće simbol vaše transformacije, promene navika, stavova, ponašanja. San može biti znak predstojeće veridbe ili venčanja ili ostvarenja nekih želja.

Sanjati da šetate po groblju i osećate se smireno: San ukazuje na promene nabolje. Moguće je da ćete se preseliti u drugi stan, a možda ćete promeniti i grad ili čak državu. San može ukazivati i na napredovanje u poslu i poboljšanje materijalne situacije.

Sanjati da se šetate po groblju, ali ste uplašeni, uznemireni i tužni: Ovakav san može ukazivati na neke vaše pogrešne postupke. Moguće je da to ima veze sa nekim događajima ili ljudima. Trebalo bi da promenite svoje ponašanje, jer ukoliko to ne učinite, to bi vas moglo koštati u budućnosti.

groblje, , smrt

shutterstock

Foto: shutterstock

Moguće je da je san posledica dugova koje imate u stvarnom životu, pa je san upozorenje da ih izmirite.

Sanjati decu koja skupljaju cveće na groblju: Ovaj san ukazuje na dobro zdravlje, blagostanje i sreću u porodici.

Sanjati da se sastajete sa partnerom/partnerkom na groblju: Ovaj san nije dobar znak za budućnost vaše veze. Najverovatnije nećete ostati zajedno.

Sanjati da uređujete grob: Ovaj san ukazuje da najverovatnije još uvek niste preboleli neko loše dešavanje u životu ili neki gubitak.

Sanjati lepo uređen grob ili da stavljate cveće na grob: Ukoliko ste sanjali ovakav san, on ukazuje na sreću u porodici ili sa prijateljima.

Sanjati loše uređen grob: Ovakav san simbolično prikazuje vašu usamljenost, tugu ili bes, a mozda i strah od umiranja.
Sanjati da sa nekim idete na groblje. Ovaj san znak je pravog prijateljstva sa tom osobom.

Sanjati da prolazite pored groblja: San može ukazivati na neki napredak u vašem životu.

Sanjati svoj grob: Ovaj san nagoveštava period neprijatnosti, problema i propalih planova, koji će se na kraju ipak dobro završiti.

Sanjati grob određene osobe: Ukoliko je osoba preminula, san može označavati žaljenje za njom i činjenicu da vam nedostaje. Ako je osoba još uvek živa, san može odražavati vaš strah da je ne izgubite. San može biti i posledica odluke da tu osobu prihvatite kakva jeste i ne pokušavate da je promenite.
Sanjati grob nepoznate osobe. San nagoveštava da ćete dobiti neka nova saznanja i informacije.

Sanjati da odlazite sa groblja: Ovakav san je uglavnom dobar znak, jer ukazuje na prevazilaženje prepreka i napredak. U negativnom kontekstu moguće da označava razočarenje.

Sanjati da trčite grobljem: San ukazuje da će neko želeti da vam pomogne da rešite svoje finansijske probleme.

Sanjati da sami idete na groblje: Ovakav san ukazuje na prijatnosti u vašem bračnom životu, a dobar je znak i za vaš ljubavni život ako niste u braku.

Sanjati da spavate na groblju: San označava da će se neke loše situacije u vašem životu razrešiti i da ćete biti srećni zbog toga. San može biti i nagoveštaj bolesti pa povedite računa o svom zdravlju.

Sanjati čuvara na groblju: Ovakav san može značiti da ćete se videti sa rođakom ili prijateljem koga niste videli dugo.

Sanjati da ste čuvar na groblju: San ukazuje na finansijske teškoće koje ćete rešiti.

Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati da se nalazite u grobu: Ovaj san najavljuje neke iznenadne situacije i događaje koje niste očekivali.

Sanjati da ujutro idete na groblje: San ukazuje na dobre promene na poslovnom planu.

Sanjati da noću idete na groblje: San nagoveštava promenu doma, ali i da ćete se dobro slagati sa novim komšijama.

Sanjati da idete na groblje lepo obučeni: Ovaj san označava nova poznanstva.

Sanjati da kopate grob: Ukoliko ste sanjali da kopate grob, moguće je da brinete zbog ishoda neke situacije ili projekta. San u kome kopate grob može biti i posledica vaše skrivene ljubavne afere, koja se ne odvija u pravcu u kome biste vi želeli.

Sanjati da čistite groblje: San u kome čistite opalo lišče na groblju može biti znak da ste konačno raskrstili sa svojom prošlošću. Ovaj san može biti i nagoveštaj iznenadnih prijatnih događanja.

Sanjati groblje koje sablasno i strašno izgleda: San vam ukazuje da morate da se oslobodite nekih nepotrebnih stvari u životu kako biste ustupili mesto nečemu novom.

Sanjati groblje koje je osunčano i puno cveća: Ovaj san je ohrabrenje da krenete u ostvarenje svih vaših želja.

 ANKETA: Da li verujete u SUDBINU?