Duhovi horor mrtvi duša raj smrt
Shutterstock
Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Snovi u kojima se „vide“ osobe koje na javi više nisu žive, najčešće su prisutni baš kod onih ljudi koji su u skorijem periodu ostali bez nekih najmilijih ili bliskih osoba, te sa potrebom da se u snu „prebrodi“ tuga i usamljenost koja se na javi često potiskuje ili negira.

Sanjati da vidite u snu neku blisku osobu koja je nedavno preminula

Označava da ste ili još uvek u velikoj žalosti i da se sa gubitkom niste sasvim uspeli da pomirite, ili označava prema nekim drugim tumačenjima potrebu da nekome ko je umro zapalite sveću ili da posetite njegov grob, a zbog sopstvenog podsvesnog straha da ćete da zaboravite onu osobu koju ste voleli, jer više nije među živima.

Sanjati da razgovarate u snu sa pokojnikom koji vam je na javi bio poznata ili draga osoba

To se može tumačiti kao vaša prisećanja svih njegovih dobrih dela, ispravnih saveta i lepih želja koje je uvek za vas imao, ili pak kao simbol nekog novog prijatelja ili poznanika koga ćete da na javi steknete i koji će vam u nekim situacijama i problemima biti velika pomoć i vaš pravi „anđeo čuvar“.

Sanjati da razgovarate sa pokojnikom koga na javi niste poznavali

To može da simbolizuje da ćete da budete svedok velikim promenama i dešavanjima koja će da se odnose na druge ljude i koja neće posredno ili neposredno da utiču na vaš život ili da vas na bilo koji način ugrožavaju i sputavaju.

Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati da neki pokojnik u vašem snu peva

Ovo je simbol da vas u realnosti očekuju neki veliki problemi koji su vezani za posao ili za emotivni život, te da se možete razboleti ili da vas može zadesiti neka velika nesreća ili invaliditet i gubitak života.

Sanjati kako mrtva osoba u vašem snu plače

Predstavlja vaše nespokojstvo koje je vezano za nečiju realnu bolest ili problem, koji ne znate kako da rešite a imate želju da toj osobi pomognete od srca.

Sanjati kako je neko ko je mrtav u vašem snu oživeo

Pretpostavlja nečiju ljutnju ili žalost što ste ga zaboravili, te i potrebu ili očekivanje da vi na javi odete u crkvu ili na njegov grob, kako biste mu odali počast i pomolili se iskreno za mir i „pokoj njegove duše“.

Sanjati kako vas mrtva osoba u snu poziva da pođete sa njom na „onaj svet“

Na javi je takav san simbol velikih predstojećih problema, nesreće ili pak nevolja koje vas očekuju, te i moguće vrlo teške bolesti ili životno ugrožavajuće nezgode.

Smrt

Youtube/Patric Landström

Foto: Youtube/Patric Landström

Sanjati da u snu vi plačete za nekim ko je odavno upokojen

To simboliše u realnosti neke vrlo bitne životne promene koje treba da očekujete, a koje su najčešće po vas dobre i koje će vam doneti veliku radost i sreću.

Sanjati da sa mrtvom osobom delite hranu ili vodu

Ovo simbolizuje da ćete vrlo brzo da se teško razbolite ili da i sami treba da se vrlo iskreno pomirite da vam se „bliži kraj životnog putovanja“, te da očekujete svoju skoru smrt. Ako sa nekom mrtvom osobom u svom snu sedite za stolom koji je pun hrane i pića, te ona vrlo halapljivo jede i nudi vas, ali vi ne jedete taj san simbol je vaših mudrih odluka koje ćete uskoro po nekim pitanjima doneti.

Sanjati sebe ili nekog člana svoje najuže porodice kao pokojnika

Običaj je da se za nekoga koga ste sanjali kao mrtvog, a ko je na javi živ, kaže da ste mu svojim snom vi „produžili život“, te da ćete mu doneti veliku sreću i radost, dugovečnost, bogatsvo i/ili dobro zdravlje i veliki uspeh.