beograd,srbija
shutterstock
beograd,srbija

shutterstock

beograd,srbija, Foto: shutterstock

Beograd je u ovom trenutku vrlo blizu dostizanja kolektivnog imuniteta, a to znači da će 70 odsto ukupnog broja građana biti zaštićeno, rekao je danas gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Kako je precizirao, do sada je u Beogradu vakcinisano 40 odsto punoletnog stanovništva.

– Vrlo brzo možemo postići kolektivni imunitet u Beogradu. To znači da će 70 odsto od ukupnog broja stanovništva biti otporno na zaražavanje virusom korona. Ukoliko se bude nastavila ovakva dinamika rasta broja vakcinisanih sugrađana, vrlo sam optimističan u vezi sa postizanjem kolektivnog imuniteta u našoj prestonici – naveo je gradonačelnik.

On je dodao da je vakcinacija najvažnije sredstvo u borbi protiv pandemije virusa korona i apelovao da se što više građana odazove vakcinaciji i dalje pridržava epidemioloških mera.

– Zaista smo vrlo blizu postizanja kolektivnog imuniteta u Beogradu. Pozivam sve sugrađane da iskoriste priliku i da se vakcinišu, jer sada tu mogućnost imaju i na novootvorenim punktovima rezervisanim za građane koji se nisu prijavili putem portala eUprave. Građani se sada bez zakazivanja mogu vakcinisati vakcinama „fajzer” i „sputnjik”. Jako je važno da svi razumeju da je vakcinacija najbrži i najefikasniji izlaz iz ove situacije – zaključio je gradonačelnik.