Goran Vesić
Alo / V. Marković
Goran Vesić

Alo / V. Marković

Goran Vesić, Foto: Alo / V. Marković

- Razumem tešku situaciju u kojoj se nalazi ivent industrija, razgovarao sam i ja sa njiima, kao i premijerka, i ministar finansija. Mi potpuno razumemo da oni godinu dana ne rade, ne mislim da je protest ikada dobro rešenje, ali mislim da su razgovori neophodni - rekao je Vesić za Tanjug.

On je podsetio da su na sastancima u Gradu sa predstavnicima ivent industrije, uz nadležne iz Gradskog zavoda za javno zdravlje (GZJZ), napisana četiri protokola, kojima se predviđa pod kojim uslovima mogu da se organizuju svadbe, manji događaji, kongresi, seminari, koncerti.

Kao što to, kaže, rade Britanija i Izrael koji su uspešni kao i Srbija u vakcinaciji.

- Čekamo da se usvoje ti protokoli, njih vlada treba da usvoji, i da se objavi plan kada će se šta otvoriti, kao što je uradila vlada Velike Britanije - da će, na primer, od 15. maja moći da se organizuju pojedini događaji, određeni od 1. juna, a neki drugi od 15. jula...", rekao je Vesić.

Koncerti ili seminari ne mogu se organizovati za dan, i zato je potrebno da postoji plan.

- Želimo da se vratimo normalnom životu i da pružimo tim ljudima mogućnost da rade. To je put kako će oni izaći iz krize, jer ne rade godinu dana. Imate čitave branše koje ne rade godinu dana, muzičari, veliki deo zaposlenih u turizmu i zato je važno da se što pre vratimo normalnom životu - zaključio je Vesić.