JEDNO PITANJE KOŠTA 8 EVRA "Posle faksa nisam znala šta ću, za 2,5 godine kupila sam stan na Vračaru"
Foto: Shutterstock

Sveprisutnost ezoteričnog sadržaja i u svetu i u Srbiji je pokazatelj da je potražnja za horoskopsko-astrološkim prognozama i analizama ogromna. Da to ne ostaje na pukom interesovanju, već da se u pozadini odvija "prava biznis priča", pokazuju i sami cenovnici usluga domaćih astrologa, kao i pojedini poslovni uspesi astrologa koji su se u razgovoru za "Blic Biznis" izdašno pohvalili.

Počev od najbanalnijeg pitanja šta će doneti novi dan ili da li će naš omiljeni tim dobiti utakmicu, preko životnih pitanja o udaji, broju dece do velikih sudbonosnih odluka kao što je izbor partnera ili preseljenje na drugi kontinent, astrolozi svaku projekciju iz "astralnog sveta" naplaćuju papreno.

"Za dve i po godine sam kupila stan"

Usluga čitanja natalne karte je jedna od najpopularnijih usluga koje se traže. U zavisnosti od astrologa, cena za individualno čitanje natalne karte se kreće i preko 50 evra. Jedan takav oglas za tumačenje vaših zvezda na koji smo nabasali košta 5.000 dinara i podrazumeva: "Izradu natalnih karti i astro-numerološke analize".

JEDNO PITANJE KOŠTA 8 EVRA

Foto: Shutterstock

 

"Blic Biznis" je stupio u kontakt sa nekoliko astrologa, i kako su "između redova" rekli da je ova "privredna grana" i više nego unosna.

- Počela sam da se bavim čitanjem natalnih karata u srednjoj školi iz pukog interesovanja, da bih tokom studija sa koleginicom krenula da to radim iz hobija. Završile smo studije u roku i postavilo se pitanje šta ćemo dalje, kaže za "Blic Biznis" jedna astrološkinja koja je želela da ostane anonimna i dodaje: "Preskle smo i odlučile da otvorimo stranice na društvenim mrežama, gde smo krenule da oglašavmo usluge čitanja natalnih karata".

Kako ističe, početna cena im je bila 5.000 dinara po natalnoj karti, ali su takođe nudile i druge "ezoterične konsultacije i izradu horoskopa".

- Cena za natalne karte je fiksna, a ostale vrste prognoza, karata, i ostalo smo proizvoljno naplaćivale, kaže ona uz komentar da ostale usluge nisu bile više od 4.000 dinara.

- Radile smo jednu do dve karte dnevno, kaže ona uz napomenu da su vrlo brzo zadovoljne mušterije krenule da ih preporučuju dalje, i već kroz par meseci su radile samo "astro".

- Posla ima toliko da jedva postižemo, kaže ona.

JEDNO PITANJE KOŠTA 8 EVRA

Foto: Shutterstock

 

Sagovrnica je, odgovarajući na pitanje da li su ona i partnerka zadovoljne sa svojim biznisom, samo prokomentarisala: "Za dve i po godine zaradila sam taman toliko da nedavno kupim stan u širem centru Beograda, tj. na Vračaru".

Uzmimo u obzir da je prosečna oglašena cena kvadrata na Vračaru prošlog meseca iznosila 3.183 evra, i vidimo potencijal "industrije tj. sektora".

Cene sudbonosnih prognoza od 100 dinara do 100 evra

Astrološke konsultacije i natalni horoskop na jednom oglašivačkom sajtu možete naći za 4.000 dinara. "Sve vrste horoskopa natalne, solarne, uporedne, karmičke" dobijate za 3.000 dinara, a osvrt na budućnost ili bolje razumevanje sebe kroz tumačenje svojih zvezda i planeta je moguće i za 900 dinara, a ponegde i za 500, kako navode oglasi.

Takozvano veliko otvaranje karata se radi za 1.000 dinara, dok je proricanje sudbine kroz gledanje u šolju - 500 dinara na jednom oglasu, a može se naići i na oglas naslovljen "Vraćam izgubljenu ljubav - 100 dinara".

Svaka životna dilema ima svoju cenu u astrološkom biznisu. Ako želite da razgovarate 30 minuta sa astrologom-tumačem, koštaće vas 30 evra, a ako želite razgovor od 60 minuta, to je 100 evra.

Ako želite da postavite samo tri pitanja omiljenom astrologu, to iznosi 10 evra, navodi se na jednoj astrološkoj stranici. Dok je kod nekih postavljanje samo jednog pitanja putem glasovne poruke 8 evra. Moguće je uraditi i analizu dečijeg horoskopa, ali to se naplaćuje po posebnoj računici.

Ako pitate pojedine astrologe za cenu natalne karte na primer, traži se da naglasite za koju ste opciju: razgovor ili audio snimak, regularnu ili hitnu varijantu, kao i da naglasite iz koje zemlje uplaćujete jer od svega toga zavisi krajnji iznos. Na jednom instagram profilu dostupan je cenovnik analiza koje se najčešće traže:

  • klasično tarot čitanje - 15 evra
  • tarot i astro čitanje - 30 evra
  • natalna karta - 40 e
  • poslovna astro analiza - 30 evra
  • ljubavna astro analiza - 30 evra

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading