VOZAČE DOČEKAO ŠOK NA BENZINSKIM PUMPAMA! Ono što je bilo besplatno, sada uredno naplaćuju
Tanjug/Dragan Kujundžić

Potrošači ne samo da mogu da natoče gorivo na nemačkim benzinskim pumpama, već često mogu da iskoriste i brojne druge pogodnosti.

Dok su pre vozači brojne usluge mogli da dobiju besplatno, sada se te usluge na mnogim benzinskim pumpama moraju dodatno platiti, jer su vlasnici benzinskih stanica odlučili da ih dodatno naplaćuju.

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati da plate ako žele da napune svoje gume vazduhom. Operateri benzinskih pumpi tvrde kako moraju da potroše puno novca na kupovinu i održavanje opreme za vazdušni pritisak.

Odlučili da slede "Šelov" primer

Mnogim je vozačima već postala rutina prilagođavanje vazduha u gumama na predviđenim mestuma. Na većini benzinskih pumpi vozači nisu morali da plaćaju nikakve dodatne naknade.

Jedino je "Šel" od 2013. bio izuzetak za vozače, jer je naplaćivao korišćenje uređaja za pritisak vazduha. Sada su se neke kompanije ugledale na "Šel" i menjaju svoju strategiju.

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati da plaćaju dosad besplatnu uslugu na mnogim benzinskim pumpama ako žele da napune svoje gume vazduhom.

Visoki troškovi

Pozadina ovoga je činjenica da operateri benzinskih pumpi moraju da potroše puno novca na kupovinu i održavanje opreme za vazdušni pritisak.

Većina pumpi nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim pumpama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cene ostalih proizvoda.

No, takozvani mešoviti račun pretpostavlja da potrošači, osim točenja goriva, na licu mesta kupuju i druge proizvode iz ponude, poput cigareta i grickalica. Ostaje da se vidi da li će i ostali slediti ovaj primer, prenosi Feniks magazin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading