SPREMA SE OBRT? Zabrana motora sa unutrašnjim sagorevanjem od 2035. na ledu?
Shutterstock/Laszlo66

„Ako moja grupa može da obezbedi većinu nakon evropskih izbora, poništićemo zabranu ove odluke koju je usvojio Evropski parlament u ovom mandatu“, najavio je Veber, prenosi Electrive.com.

Osnovna zabrana motora sa unutrašnjim sagorevanjem za nove automobile i laka komercijalna vozila u EU doneta je krajem marta, ali su konzervativci progurali reviziju uredbe do 2026. godine.

Veber želi da to iskoristi i da poništi i da kako kaže ispravi ovu pogrešnu odluku, koju su donele crvene i zelene stranke, i koja je dovela do ogromnih problema u EU“, rekao je Veber.

Sa druge strane, nemačka liberalna partija FDP nastavlja da se bori za to da se motorima sa unutrašnjim sagorevanjem dozvoli registracija posle 2035. godine ako se tehnički obezbedi da koriste isključivo sintetička goriva. Dakle, čak ni sa njihove strane nije stavljena tačka na kraj motora sa unutrašnjim sagorevanjem posle 2035. godine.

Izbori u junu 2024. godine veoma su bitni za e-mobilnost, što je uvideo i Stellantis, koji je saopštio da je elektrifikacija usporila, te da su izbori za Evropski parlament i izbori u SAD naredne godine ključni, te da mogu dovesti do preokreta u mišljenju javnog mnjenja i politike na temu električnih automobila.

(biznis.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading