Turisti
Foto: Tanjug/Jovan Nikolić (STF)

"Jako je skupo. Sela sam na kafu i sledila se kad je stigao račun", ispričala je Slavica iz Čačka koja je na doček Nove godine s porodicom otišla na tu planinu.

Kaže da su za devet pića u restoranu hotela platili 4.950 dinara. Ali nisu to bila neka specijalna pića. Oni su tu sumu izdvojili za četiri koka kole, isto toliko kafa i jednu rakiju od kajsije.

"Pre dolaska u taj hotel svratio sam u jednu piceriju na Zlatiboru da pojedem nešto. Jedna pica staje 1.650 dinara, a najpopularniji sok, dakle koka kolu sam platio 520 dinara. Ja ne znam da li su oni podigli cene imajući u vidu da je bio doček Nove godine, ali stvarno je premnogo čak i za one sa dubokim džepom", kaže Dragan iz Čačka.

Ima u prazničnim terminima ima i mesta gde su ipak malo umereniji sa iznosima koje treba izdvojiti za piće, ali i hranu.

"U ovom restoranu cena domaće kafe je 260 dinara, nes 295 dinara, dok espreso bez mleka staje 250 dinara. Probali smo i palačinke, a za porciju smo izdvojili 690 dinara. Moram da kažem da su pice i ovde preskupe, a moja omiljena je bistecca i košta oko 1.900 dinara", objašnjava Branislav koji je sa devojkom došao za novogodišnje praznike iz Beograda.

Ipak, kako ističe, bez obzira što se Zlatibor pretvorio u mali grad, ovo mu je omiljena srpska destinacija.

Inače, ako i vas put navede u taj povoljniji hotel, za toplu čokoladu ćete morati da izdvojite 350, kuvano vino 285  dinara, kapućino 290 dinara, nugat tortu 620 dinara i čizkejk 690 dinara, piše Nova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading