noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema podacima Agencije za privredne registre (APR) sa ovom šifrom delatnosti registrovano je bilo oko 14.000 preduzetnika. Pored toga, prema statističkim podacima otvaranje frizersko-kozmetičkih salona jedno je od najpopularnijih zanimanja među preduzetnicima mlađim od 35 godina i zauzima drugo mesto, odmah iza programiranja, piše Kurir.

Inače, zarada frizera u Beogradu mesečno izađe i preko 120.000 dinara.

- Više puta sam razgovarao sa svojim frizerom koji izlazi u susret tinejdžerima koji žele da nauče ovaj zanat. Plata nikada ne bude manje od 100.000 dinara, a posla uvek ima. Planiram da idem na fakultet i pored naučim taj zanat od kog trenutno mogu dobro da zarađujem. Radnika nema dovoljno, a posla ne manjka - kaže nam student iz Beograda i dodaje:

- Moj frizer je kao početnik radio u jednom salonu, a onda je otvorio i sam salon i odlično zarađuje. Toliko ima posla da ne može da stigne da se vidi da društvom i porodicom. Obično muško šišanje se zakazuje dva dana unapred. Naplaćuje 600 dinara bez pranja kose, a donedavno je bilo 500 dinara. kaže da će uskoro tražiti i pomoć upravo zbog tih gužvi jer sam ne može da stigne. Pokrenuo je biznis sa 20 godina i to mu je i više nego dovoljno za život.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading