PALETA OD 6.999 DINARA? Parče drveta koje inače košta do 1.000 dinara oglasili po sedam puta većoj ceni
Alo

Da nije uvek tako, dokaz možemo da potražimo na sajtu Dormeo.rs, gde je već duže vreme u ponudi obična drvena paleta po ceni od 6.999 dinara.

Nije svima skupo

Verovali ili ne, ima i onih koji su ovaj luksuz sebi priuštili i to u želji da uštede. Naime, kupuju da bi po principu sam svoj majstor napravili delove nameštaja od paleta, umesto da kupe gotov proizvod ili daju novac stolarima.

- Možda vam ovo deluje kao skupo, ali ja sam kupio 4 palete, ofarbao, zašrafio jednu za drugu i povezao šarkama i sada imam i francuski krevet ako ih rasklopim, a kauč ako ih sklopim. Preko sam stavio nadmadrac od pene, pa je udobniji od bilo kog kreveta. A sve me je ispalo manje od 40.000 - objasnio je jedan korisnik društvene mreže Fejsbuk onima koji su se složili da je paleta od 7.000 čist bezobrazluk.

Ti si, brate, budala

Ostali učesnici u raspravi nisu bili sigurni da li je momak koji je tako lepo objasnio svoju računicu možda prodavac koji se lažno predstavlja, ili se samo šali s njima.

Sve je po zakonu

Iz Udruženja za zaštitu potrošača i marketinški stručnjaci slažu se da je postupak formiranja cene, iako nelogičan, sasvim legalan.

- To što su stavili cifru od 7.000 deluje suludo, ali je legalno. Prodavac nikoga ne primorava da nešto kupi, već samo nudi. S druge strane, kupac je odrasla, punoletna osoba, koja treba da donese odluku da li mu se nešto isplati ili ne. To možete uporediti sa skupim torbama, nakitom, markiranom odećom - objasnio je marketinški stručnjak Istok Pavlović.

- Ti si, brate, ako si stvarno to uradio, ili budala, ili ne znaš da računaš, ili se ne razumeš u pare. Za tu sumu možeš da kupiš krevet na rasklapanje sa garancijom od 5 godina i da se ne pomučiš. Pristao si da te opljačkaju - poručio mu je Dušan P., korisnik iste mreže.

Inače, ovakve palete u prodavnicama građevinskog materijala i na stovarištima koštaju od 250 dinara, kada je u pitanju lošije obrađeno drvo, do 1.250, ako se radi o kvalitetnom drvetu finije obrade. Miloš Milosavljević, vlasnik jednog takvog stovarišta, kaže da bi, da je svoje proizvode prodavao po tim cenama, danas uveliko bio milioner.

PALETA OD 6.999 DINARA? Parče drveta koje inače košta do 1.000 dinara oglasili po sedam puta većoj ceni

Alo

 

Stolari milioneri

- Jedna paleta 7.000?! Ne znam ko će da mu je kupi i šta mu je u glavi. Da sam svaku desetu po toj ceni prodao, sada bih bio bogat. A da sam svakoj stavio tu cenu, bio bih milioner. Ali dobro, ovce su uvek bile za šišanje - komentariše Miloš.

Da ovaj primer nije usamljen svedoče brojne prodavnice, ali i sajtovi na kojima se nudi roba po basnoslovnim cenama, i to bez ikakvog pokrića u vidu kvaliteta, umetničke ili unikatne vrednosti.

PALETA OD 6.999 DINARA? Parče drveta koje inače košta do 1.000 dinara oglasili po sedam puta većoj ceni

Alo

 

Nekoliko brezinih grančica po ceni od 2.000 dinara u čuvenoj „Zara Home“, kesice sa grančicom badnjaka, prstohvatom slame i drenom za 500 dinara u marketima pred Božić, mirišljava sveća koja gori „čak 100 sati“ za 6.830 dinara, ili jednokratni stolnjaci od papira za 3.500... (nastavite spisak sami).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dobro..

21.06.2021 12:31

da ste skrenuli pažnju, jer od Dormea sad nećemo ni razmatrati da bilo šta kupimo, kad već smatraju svoje kupce za BUDALE.