Ima li licemerju kraja? Može li se biti i na Milovoj i na strani Srbije?
Foto: Printscreen

Sa padom DPS-a, biznismen, koji u javnosti važi za bliskog prijatelja lidera DPS-a Mila Đukanovića, zatvorio je Sveti Stefan, iako je i dalje pod zakupom njegove firme, te počeo novi biznis u Srbiji. Međutim, ništa tu ne bi bilo čudno, da praktično u isto vreme istu tu državu u kojoj on razvija biznis ne napadaju njegovi štampani i onlajn mediji u Crnoj Gori, optužujući je za sve i svašta, ne želeći čak ni da Srpsku pravoslavnu crkvu nazovu pravim imenom već je zovu Crkva Srbije.

Sada, prema nezvaničnim informacijama, Statis ima novu, zasad, posrednu ulogu i u formiranju novog TV medija u Crnoj Gori. Za razliku od Statisa direktniju ulogu u formiranju televizije, navodno, ima i dugogodišnji savetnik Mila Đukanovića Milan Roćen.

Zanimljivo, baš u prostor grčkog biznismena će biti useljen novi portal naziva „M“, vlasništvo Sonje Drobac, nekadašnje urednice TV Prva u Crnoj Gori. U isto vreme Drobac, sudeći po podacima CRPS-a, radi i na osnivanju televizije, a u Odbor direktora njene kompanije „Lipa media“ osim nje su i Draško Đuranović, izvršni direktor i glavni i odgovorni urednik Pobjede, koja je Statisovo vlasništvo. Osim njih u odboru su još i Nikola Martinović advokat, kao i Jovanka Babić.

Ovde se postavlja pitanja da li je u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i članom 157 da predsednik Odbora direktora kompanije bude ujedno i izvršni direktor druge, konkurentske firme i ko to aminuje.

Spekuliše se da je cilj postaviti televiziju što pre, a onda nakon izbora u Podgorici veći deo kadra sa sadašnje Gradske televizije prebaciti u novu.

Nezvanično, glavni spoznor na novoj televiziji biće Bemax, dok će emisije za početak biti snimane u studiju jedne podgoričke produkcijske kuće.

Statis je osim Pobjede, vlasnik i još portala CdM, kao i Portala Analitika.  U poslednjem intervjuu za A1 TV je rekao da je impresioniran Beogradom i da želi da učestvuju u projektu Beograd na vodi, te da otvori luksuzni restoran.

Međutim, nameće se jasno pitanje da li se može u isto vreme biti i na Đukanovićevoj i na strani Srbije?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading